Ελλαδα

Να απολυθεί ο εφοριακός που χορηγούσε παράνομες ενημερότητες ζητά η Μαρία Παπασπύρου

Προσφυγή στο ΣτΕ από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2475485.jpg
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Την ποινή της οριστικής απόλυσης και σε διαφορετική περίπτωση την επιβολή ποινής βαρύτερης από αυτήν της προσωρινής παύσης των 6 μηνών που επιβλήθηκε σε εφοριακό, ζητεί με προσφυγή της στο ΣτΕ, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Ο εφοριακός, ο οποίος φέρεται ότι προμήθευε με πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας πολίτες που δεν δικαιούντο, βρέθηκε ενώπιον του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο του επέβαλλε την ποινή της προσωρινής παύσης για αναξιοπρεπή διαγωγή και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Τα έτη 2011 και 2012 εξέδωσε 122 πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας, ακόμη και για φορολογουμένους άλλης ΔΟΥ από αυτή που ανήκαν!

Σε ποινικό επίπεδο, ο εφοριακός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών, ενώ στο πειθαρχικό σκέλος, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την ποινή της στέρησης αποδοχών 10 μηνών και η Μαρία Παπασπύρου υπέβαλε ένσταση επικαλούμενη ότι η εν λόγω πειθαρχική ποινή είναι αναιτιολόγητα επιεικής. Πράγματι, από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο η πειθαρχική ποινή μεταβλήθηκε σε προσωρινή παύση 6 μηνών.

Για την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η ποινή της 6μηνης προσωρινής παύσης είναι δυσανάλογα επιεικής με τις πράξεις που φέρεται ότι τέλεσε ο εφοριακός, καθώς από τις κατ΄ επανάληψη ενέργειες του, υπήρξε οικονομική βλάβη στο κράτος λόγω της αποστέρησης εσόδων που δικαιούταν να λάβει. Εξάλλου, η επιεικής ποινή επιβλήθηκε χωρίς να συντρέχει κανένα ελαφρυντικό στοιχείο στο πρόσωπο του εφοριακού. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ