Ελλαδα

Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη

Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tanidis.jpg

Σε ανακοπή καρδιάς οφείλεται ο θάνατος του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την Πυλαία Θεσσαλονίκης πριν από 10 ημέρες, και βρέθηκε νεκρός στην αυλή του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Εντός του επόμενου διμήνου- τριμήνου, αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα διαπιστωθεί η αιτία που την προκάλεσε, αφού πρώτα αποκλειστεί η ύπαρξη τυχόν τοξικών ουσιών στον οργανισμό του, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής και επίκουρη καθηγήτρια Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση.

Πέθανε από το κρύο;

«Η νεκροψία- νεκροτομή έδειξε πως η αιτία θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «εφόσον δεν βρεθούν τυχόν τοξικές ουσίες στον οργανισμό του, η καρδιακή ανακοπή θα μπορούσε να επέλθει και από πολύωρη έκθεση στο κρύο». Σε ό,τι αφορά τον χρόνο θανάτου του, υπολογίζεται στο διάστημα μεταξύ 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018.

Ο 17χρονος Αλέξανδρος Τανίδης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου με εισαγγελική εντολή, όπου είχε μεταφερθεί στις 21 Φεβρουαρίου από το κέντρο φιλοξενίας του ΑΧΕΠΑ.

Ο 17χρονος είχε άλλα τρία αδέρφια. Τα δύο μικρότερα αδέρφια του φιλοξενούνται σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης και η μεγαλύτερη αδερφή του ήταν η μόνη που ενδιαφερόταν για τον Αλέξανδρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Αλέξανδρος Τανίδης είχε διαγνωστεί με μία σπάνια ασθένεια που λέγεται παριλιστική, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδεοληψίες και μανία καταδίωξης.

Λίγες μέρες πριν χαθούν τα ίχνη του, ο 17χρονος είχε κάνει στο Facebook μπαράζ σπαρακτικών αναρτήσεων με τα οποία καλούσε σε βοήθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ