Ελλαδα

Κλείνουν τα «τουρνικέ» στο Μετρό

Πού και πότε ενεργοποιούνται οι μπάρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tournike.jpg
EUROKINISSI

Έως τις 15 Μαρτίου θα έχουν κλείσει όλες οι πύλες εισόδου-εξόδου των επιβατών στο Μετρό, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου όσοι θελήσουν να επιβιβαστούν σε συρμό από τον σταθμό «Σύνταγμα» θα αντικρίσουν κλειστά «τουρνικέ» και θα πρέπει να έχουν μαζί τους ηλεκτρονικό εισιτήριο για να μπορέσουν να περάσουν. Εξαίρεση η πόρτα των ΑμεΑ, η οποία παραμένει ανοικτή λόγω του αλαλούμ που προέκυψε με την έκδοση της αντίστοιχης κάρτας. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έχουν εκδοθεί περίπου 45.000 κάρτες σε άνεργους και Άτομα με Αναπηρία, ενώ το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης, για τους δικαιούχους, θα πιστοποιείται από τις 5 Μαρτίου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΗΔΙΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» οι πύλες έχουν ήδη κλείσει (η πύλη των ΑμεΑ παραμένει όμως ανοιχτή).

Ώρες αιχμής

Εργαζόμενοι, πάντως, στους σταθμούς εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι θα συμβεί τις ώρες αιχμής, φοβούμενοι συνωστισμό μπροστά από τα κλειστά τουρνικέ σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα (π.χ. να μην έχει φορτωθεί σωστά το ηλεκτρονικό εισιτήριο).

Προς αυτήν την κατεύθυνση, εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι έως τις 15 Μαρτίου σε αρκετούς σταθμούς του Μετρό τα «τουρνικέ» θα είναι κλειστά σε ώρες όπου δεν υπάρχει μεγάλη επιβατική κίνηση.

Ειδικότερα, ο νέος προγραμματισμός που ανακοινώθηκε έχει ως εξής:

  • Ο σταθμός «Σύνταγμα» θα κλείσει την Κυριακή 4 Μαρτίου. Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσει.
  • Το χρονικό διάστημα μεταξύ 5-10 Μαρτίου και 12-14 Μαρτίου το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής (εκτός δηλαδή 06.00 - 10.00 και 15.00 - 19.00).
  • Οι σταθμοί «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή).
  • Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ