Ελλαδα

«Δολοφόνε Ερντογάν»: Απόπειρα φίμωσής του από τον Τούρκο σουλτάνο καταγγέλλει Έλληνας γραφίστας

Το προειδοποιητικό μήνυμα που του έστειλε το Twitter και η απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
edogan2342.jpg

Τη διαγραφή δημοσίευσης που αναφέρεται στο πρόσωπό του ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από Έλληνα γραφίστα και άλλους χρήστες των social media (κυρίως δημιουργούς σκίτσων).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Jo Di, έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από το νομικό τμήμα του Twitter, στο οποίο υπάρχει απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης με την οποία ζητείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε κοινωνικά δίκτυα που αφορούν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένης και μιας ανάρτησης που είχε κάνει ο ίδιος κατά το παρελθόν και η οποία χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

erdogan2342.jpg

«Το Τwitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του)» εξηγεί ο Jo Di.

recep.jpg

Το έγγραφο του τουρκικού δικαστηρίου περιλαμβάνει μια σειρά από 80 δημοσιεύσεις σε Twitter, Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και διευθύνσεις διάφορων blog, για τις οποίες ζητείται η άμεση διαγραφή τους.

Όπως προσθέτει ο Έλληνας γραφίστας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί στην παρούσα φάση «να διαγραφεί κάθε ίχνος από διαφορετικές φωνές -όχι μόνο μέσα στην Τουρκία- αλλά και παγκόσμια μέσω του διαδικτύου».

ergo23.jpg

Η συγκεκριμένη εικόνα του Jo Di με το πρόσωπο του Τούρκου σουλτάνου μέσα στο αίμα είχε χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων σε διαμαρτυρίες Κούρδων στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, με βασικό σύνθημα το «Δολοφόνε Ερντογάν».

Με πληροφορίες από jodi.graphics

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ