Ελλαδα

Αναρχικοί χτύπησαν 4 κρεοπωλεία, ιχθυοπωλείο και φορτηγό και ΙΧ κυνηγού στα Ιωάννινα (εικόνες)

Κάλεσμα για κλιμάκωση των χτυπημάτων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anarxikoi_kreas.jpg

Αναρχικοί που αυτοαποκαλούνται «Μαυροπράσινα Παγούρια» χτύπησαν τέσσερα κρεοπωλεία, ένα ιχθυοπωλείο, ένα φορτηγό μεταφοράς ζώων και ένα ΙΧ κυνηγού στα Ιωάννινα.
anarxikoi_kreas3.jpg

Όπως δηλώνουν στην προκήρυξή τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για κλιμάκωση των επιθέσεων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

anarxikoi_kreas4.jpg


«Ορμώμενοι από το κάλεσμα για κλιμάκωση των χτυπημάτων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, επιλέξαμε να δώσουμε κι εμείς το παρόν στην πόλη των Ιωαννίνων προκαλώντας υλικές ζημιές σε οχήματα και καταστήματα που μεταφέρουν και εμπορεύονται είτε έντρομα ζώα είτε τα διαμελισμένα σώματά τους. Δηλαδή εμπορεύονται την ζωή και την ελευθερία άλλων» τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους την οποία υπογράφουν ως «Μαυροπράσινα Παγούρια».

anarxikoi_kreas2.jpg

Στόχος τους όπως λένε είναι «να δείξουμε αλληλεγγύη σε εκείνους που το βασικό τους δικαίωμα για ελευθερία καταπατάται από την στιγμή της γέννησής τους, στο βωμό του κέρδους, της διασκέδασης, της παράδοσης και του κυρίαρχου συστήματος πεποιθήσεων του καρνισμού».

Εξηγώντας γιατί επιτέθηκαν στο ιχθυοπωλείο είναι ότι «ο αγώνας μας δεν περιορίζεται στην εναντίωση στην εκμετάλλευση/κακοποίηση/θανάτωση των ζώων ξηράς, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα άτομα, όλων των ειδών ζώων, καθώς αναγνωρίζουμε την εγγενή αξία τους».

Η ανακοίνωσή τους καταλήγει λέγοντας: «Είμαστε παντού. Αυξανόμαστε με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αδειάσει κάθε κελί/κλουβί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ