- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βίντεο ντοκουμέντο - Το τουρκικό σκάφος «ξύνει» την κανονιοφόρο Νικηφόρος στα Ίμια
ΓΕΕΘΑ: «Η επαφή ήταν άστοχος χειρισμός της τουρκικής πλευράς»
Η τουρκική ακταιωρός ακούμπησε με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή. Το περιστατικό σημειώθηκε στη νησίδα Πράσο, κοντά στην Καλόλιμνο.
Δείτε καρέ - καρέ την «επαφή», όπως καταγράφηκε και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας το σοβαρό περιστατικό με τουρκική ακταιωρό στα Ίμια και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταδικάζουμε τη σημερινή, σοβαρότατη πρόκληση από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων. Η συνεχιζόμενη παραβίαση των ελληνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων από τουρκικής πλευράς υπογραμμίζει το επικίνδυνο αναθεωρητικό πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η ηγεσία της γειτονικής χώρας. Η συμπεριφορά αυτή βλάπτει τα συμφέροντα και των δύο λαών και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την περιοχή.
Το ίδιο το επεισόδιο, όμως, ήρθε να προστεθεί στις πολυάριθμες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων, στις παράτυπες και παράνομες δεσμεύσεις περιοχών από πλευράς Τουρκίας για τη διεξαγωγή ασκήσεων, καθώς και σε σειρά απαράδεκτων αναθεωρητικών δηλώσεων της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης κατά το διάστημα που ακολούθησε την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας.
Η εξαιρετικά δυσάρεστη και ανησυχητική αυτή κατάσταση επιβεβαιώνει δυστυχώς την εκτίμησή ότι η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, τελικά δεν βελτίωσε αλλά τραυμάτισε περισσότερο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Καταρρίπτει δε, τις αθεμελίωτα αισιόδοξες κυβερνητικές εκτιμήσεις για την επίσκεψη αυτή.
Συμπέρασμα: Η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει ορθή εκτίμηση των γεγονότων προκειμένου να διαμορφώσει μια αποτελεσματική πολιτική απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα».
Πηγή Βίντεο: Twitter/@SavunmaSanayi
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Το έργο της Lamda Development αναμένεται να αποσυμφορήσει την παραλιακή λεωφόρο
Προχωρά η διαδικασία αγοράς του από την Περιφέρεια
Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα
Με αφορμή την εορτή του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου
Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το παιδί δεν κοιμόταν γιατί πίστευε ότι κάνει αμαρτίες, λέει
Τρεις ημέρες συζητήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των νησιωτικών κοινοτήτων
Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι φοιτητές στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα, αύριο οι συγκεντρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.