Ελλαδα

ΟΑΕΔ: Ανοίγει η επιδότηση εργοδοτών για προσλήψεις νέων ανέργων

Τι λέει η προκήρυξη για όρους και προϋποθέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anergos_oaed-_kostas_katomeris.jpg
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Αρχίζει σήμερα Τετάρτη 17 του μήνα και ώρα 11 το πρωί η υποβολή αιτήσεων από αυτοαπασχολούμενους μέχρι 35 ετών στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που επιχορηγεί την πρώτη πρόσληψη άνεργων μισθωτών.

Λεπτομερέστερα:

  • Παρέχεται επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας μέχρι  35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης
  • Η επιχορήγηση θα καλύπτει το 50% του μηνιαίου μισθολογικού κόστους και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ / μήνα
  • H διάρκεια του προγράμματος έχει προσδιοριστεί στους 12 μήνες για ανέργους άνω των 30 ετών και στους 18 μήνες για ανέργους μέχρι 29 ετών.
  • Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 18 ετών και πάνω, γραμμένοι στο μητρώο ανέργων   του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

 Δικαιούχοι:

  • «Ατομικοί επιχειρηματίες ηλικίας έως 35 ετών που  δεν απασχολούν  και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό.
  • Επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής που δεν  απασχολούν  και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στο εταιρικό ή μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών, με ποσοστό άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά).
  • Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), που  δεν απασχολούν  και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στις οποίες  την πλειοψηφία των μεριδίων άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά), κατέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών.
  • Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιθυμεί να δημιουργήσει περισσότερες από μία θέσεις απασχόλησης, μπορεί να ενταχθεί για το σύνολο των θέσεων στο πρόγραμμα, εφόσον προβεί σε  πρόσληψη του προσωπικού ταυτόχρονα».

Περισσότερα: www.oaed.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ