Ελλαδα

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον σεισμό στην Αττική

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
seismos234.jpg

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με επίκεντρο 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας.

Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας εκτίμησε το σεισμό στα 4,2 Ρίχτερ, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε το σεισμό στους 4,5 βαθμούς Ρίχτερ, το οποίο αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθος στα 4,3 Ρίχτερ. Το Αριστοτέλειο δίνει το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα ο σεισμός αυτός που έγινε στην Σταμάτα είναι της ακολουθίας των σεισμών που είχαμε στον νότιο Ευβοϊκό που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, ανέφερε στο zougla.gr ότι «στη συγκεκριμένη περιοχή την περασμένη Τρίτη καταγράφηκαν 18 μικροσεισμοί. Ο σημερινός σεισμός αξίζει την παρακολούθηση».

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας έγραψε στο Twitter: «Τώρα -επιφανειακός σεισμός μεγέθους ~4.5, στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές».


 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ