- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φαντάροι - γιατροί σε κέντρα υγείας άγονων περιοχών για την κάλυψη αναγκών
Ο χρόνος θα υπολογίζεται κανονικά ως θητεία
Με γιατρούς που κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία στελεχώνει η κυβέρνηση πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας σε άγονες περιοχές, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας, Δημήτρη Βίτσα και Παύλου Πολάκη, αντίστοιχα.
Με την απόφαση αυτή, 19 οπλίτες θητείας - ιατροί θα πάρουν μετάθεση σε ιατρεία των περιοχών Σχοινούσας, Φολεγάνδρου, Οινουσών, Χάλκης, Αλοννήσου, Καρδίτσας, Άρτας, Μεγανησίου Λευκάδας, Άνδρου, Ιθάκης, Πάργας, Ιστιαίας, Πάτμου, Αρκιών και Λέσβου.
Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του υπουργείου Υγείας. Το 2017 είχαν τοποθετηθεί 29 ιατροί - οπλίτες σε ανάλογες θέσεις, άλλοι 11 ιατροί οπλίτες θητείας άνευ ειδικότητας και νοσηλευτές για την κάλυψη αναγκών σε άγονες περιοχές, ενώ 7 οπλίτες θητείας κτηνίατροι είχαν διατεθεί στη Λέσβο για ενίσχυση της περιφέρειας Β. Αιγαίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε χώρες της ΕΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πλήθος ηθοποιών και πολιτικών στο τελευταίο αντίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτική πρόγνωση για θερμοκρασία, ανέμους και τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Ο Βίος και το μαρτυρικό της τέλος
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Ενισχυμένοι οι άνεμοι στο Αιγαίο - Πού θα σημειωθούν βροχές
Οι δυο τους συνδέονταν με στενή φιλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.