- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Οι Έλληνες δεν βλέπουν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια»
Τάσσονται υπέρ του εθνικού διαλόγου και συνεννόησης σύμφωνα με το «βαρόμετρο» της MRB
Δεν βλέπουν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια οι Έλληνες σύμφωνα με το «βαρόμετρο» της MRB για τη νέα χρονιά, το οποίο διενεργήθηκε για λογαριασμό της Realnews.
Σύμφωνα με το real.gr, το 60,9% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το αργότερο έως το 2018, ενώ το 25,8% προβλέπει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές εντός του νέου έτους.
Το 66,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η τυχόν έξοδος από το μνημόνιο δεν θα είναι καθαρή και θα απαιτηθεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες τάσσονται υπέρ της εθνικής συνεννόησης με συντριπτική πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, το 76,5% του συνόλου των ερωτηθέντων πιστεύει ότι χρειάζεται να υπάρξει εθνικός διάλογος και συνεννόηση για την Ελλάδα της μεταμνημονιακής περιόδου και μόλις το 13,8% εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτό.
Ειδικότερα, υπέρ του εθνικού διαλόγου και της συνεννόησης τάσσεται το 82,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 75,8% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 65,9% της Χρυσής Αυγής, το 78,7% της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το 72,7% του ΚΚΕ, το 76,9% του Ποταμιού, το 80,2% των ΑΝΕΛ, το 64,5% της Ένωσης Κεντρώων αλλά και το 63,5% όσων αναφέρονται στην αδιευκρίνιστη ψήφο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας
Πώς θα είναι ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Διακοπή δρομολογίων από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό έως την Καλαμαριά - Αυξημένη κίνηση στα λεωφορεία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρει η εταιρεία
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τέσσερις μαθητές
Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση
Σε τέσσερις επιχειρήσεις του Λιμενικού
Μεγάλη επιχείρηση της Ακτοφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας 72 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του νησιού
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.