Ελλαδα

Στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μετά την εισβολή αντιεξουσιαστών

Οι φωτογραφίες που ανάρτησε ο Αχιλλέας Ζαπράνης από την «ανακαινισμένη» πρυτανεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mak3.jpg

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ο χώρος του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, όπως τον άφησαν αντιεξουσιαστές ύστερα από την εισβολή τους τις προηγούμενες ημέρες. Τις φωτογραφίες ανάρτησε στο Facebook ο πρύτανης του ιδρύματος, Αχιλλέας Ζαπράνης, με το εξής σχόλιο: «Η Δημοκρατία μας ως πότε θα τους ανέχεται; Ανακαινισμένη η πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ μετά την επίσκεψη των δημοκρατικών δυνάμεων. Η Δημοκρατία έχει πολλούς τρόπους για να επιλύονται οι διαφορές, όπως διδακτικά μου επισήμανε ο κ. Γαβρόγλου. Μόνο που εγώ διαφωνών με τους τρόπους στους οποίους επιδεικνύει ανεξήγητη ανοχή…».

mak4.jpg

mak_2.jpg

mak.jpg

Στο μεταξύ, να εκδοθεί ψήφισμα από το Δήμο Θεσσαλονίκης για όσα έγιναν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που να καταδικάζει την εισβολή των αντιεξουσιαστών, πρότεινε ο Γιάννης Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Δεν μπορεί να ανεχόμαστε πια τέτοιου είδους παρεμβάσεις από μια ομάδα αντιφρονούντων που μπαίνουν στα πανεπιστήμια. Η έννοια του ασύλου έχει ξεχειλώσει, είναι άσυλο ιδεών και όχι αναρχικών. Δεν μπορεί μικρές μειοψηφίες να διαμαρτύρονται γιατί είναι αντιεξουσιαστές και δεν θέλουν το ένα ή το άλλο», είπε ο δήμαρχος.

-zapranis-800x600.jpg

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης συμφώνησε με το δήμαρχο για την έκδοση ψηφίσματος και τόνισε πως η παράταξή του «Εντάξει» είναι υπέρ της στήριξης του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη. «Να στηρίξουμε με θέρμη τη θέση για αποφυγή βίας στους πανεπιστημιακούς χώρους και ειδικά εις βάρος θεσμών, όπως ο πρύτανης», επισήμανε.

Η επικεφαλής της «Ανοικτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου είπε πως «δεν δέχομαι τη βία, δεν θέλω τις μολότοφ αλλά πρέπει να μιλήσω και για την ευθύνη των υπευθύνων για τα γεγονότα αυτά που το ένα είναι συνέπεια του άλλου», είπε, προσθέτοντας ότι στο ΠΑΜΑΚ που πρώτη δύναμη είναι η ΔΑΠ δεν επιτρέπει άλλες φωνές.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ