Ελλαδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αύριο Πέμπτη 21-12

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xioni1.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αύριο Πέμπτη 21-12 στις νοτιότερες περιοχές της χωράς με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη (21-12-2017)

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα Κύθηρα, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια). Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, την ανατολική στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα, τηΒοιωτία και την Εύβοια).

β. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο αρχικά από τα 600 μετρά που σταδιακά μέχρι το βραδύ θα περιοριστούν στα ορεινά. στις υπόλοιπες περιοχές καθώς και στη Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) κατά διαστήματα θα χιονίζει και στα ημιορεινά (500-600 μέτρα).

γ. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 μποφόρ.

Την Παρασκευή (22-12-2017)

α. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις παραπάνω περιοχές. επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν από μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο
ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά).

β. Οι βοριάδες στο αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Το Σάββατο (23-12-2017)

Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Πιθανή νέα μεταβολή του καιρού το βραδύ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χωρά.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ