Ελλαδα

Προσεύχεται μες στη φυλακή του Χονγκ Κονγκ η 19χρονη Ελληνίδα: Εξομολογείται σε καθολικό ιερέα (video)

Τι δήλωσε ο ίδιος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιερέας για 19χρονη με κοκαΐνη

Ο καθολικός ιερέας Τζον Γουόδερσπουν που εξομολόγησε δύο φορές την 19χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη πριν από περίπου έναν μήνα στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η 19χρονη Ε.Μ. από τη Λέσβο τού είπε πως «προσεύχομαι να τελειώσει αυτό το μαρτύριο» και ότι της λείπουν οι δικοί της, ενώ την ίδια ώρα δήλωσε συγκινημένη από την στήριξη που έχει καταλάβει πως έχει από την Ελλάδα.

«Προετοιμάζεται για τη δίκη της, κάτι πολύ σημαντικό για τον οποιονδήποτε. Και είναι ευγνώμων προς τα ΜΜΕ και τον κόσμο στην Ελλάδα, που την υποστηρίζουν και ενδιαφέρονται για εκείνη», πρόσθεσε ο ιερέας και επεσήμανε πως την προμήθευσε με λεξικά και με κάποια βιβλία. «Την ενθάρρυνα να μελετήσει, να βελτιώσει τα Αγγλικά της. Τα Αγγλικά της είναι εντάξει, αλλά καλό θα ήταν να τα βελτιώσει. Προσπάθησα να της εξηγήσω τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Την ενθάρρυνα να προετοιμαστεί για την υπόθεσή της. Ο δικηγόρος της στην Ελλάδα επίσης εργάζεται πάνω σε αυτό και κανονίζει ώστε να τη βοηθήσει να βρει μι α ομάδα δικηγόρων στο Χονγκ Κονγκ. Την έχω δει δύο φορές. Η τελευταία φορά ήταν την προηγούμενη Δευτέρα και την είδα πιο δυνατή σε σύγκριση με την πρώτη φορά. Την πρώτη φορά που την είδα, ήταν κάπως στενοχωρημένη, πράγμα κατανοητό» είπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ