Ελλαδα

Εισβολή συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ στο ΔΣ του «Ερυθρού Σταυρού»

Τι λέει η κάθε πλευρά

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
erithros_stavros_-_giannis_panagopulos.jpg
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διακοπή της συνεδρίασης του ΔΣ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» προκλήθηκε σήμερα Παρασκευή πρωί από συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ.

Λεπτομερέστερα,  συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΔΗμόσια Νοσοκομεία, πρόσκειται στο ΚΚΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Μιχάλη Γιαννάκο, εισέβαλαν στο νοσοκομείο και διέκοψαν τη συνεδρίαση του ΔΣ.

Οι συνδικαλιστές λένε:

  • Αντιδράμε στη  μη ανανέωση της  σύμβασης 84 εργολαβικών εργαζομένων
  • Η απόφαση είναι «εκδικητική»,  γιατί είχε  συμφωνηθεί να παραμείνουν «μέχρι το τέλος Μαΐου 2018».

Η διοίκηση του νοσοκομείου αντιτείνει: Πρόθεσή μας  της είναι να δοθεί παράταση στις συμβάσεις μέχρι 31 Μαΐου Ο διοικητής του «Ερυθρού Σταυρού» κ. Ευθύμιος Γεωργόπουλος είπε στον «Αθήνα 9,84» γι΄ αυτόν τον ένα εργαζόμενο:

«Αποτελεί –και το καταγγέλλω- τον προσωπικό body guard της κυρίας προέδρου του σωματείου, και προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα, ενόψει των εκλογών του σωματείου την ερχόμενη Τρίτη.

Αυτός ο ένας  βρίζει, απειλεί και λέει: ‘Ξέρετε αν δεν μου ανανεώσετε τη σύμβαση και πέραν του 24αμήνου θα δείτε τι θα πάθετε, εγώ θα σας κάψω ζωντανούς’ κτλ.

Τον κάλεσα στο γραφείο, τον ρώτησα σχετικά, παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε σε συναδέλφους και μου είπε: ‘Αυτός είναι ο δικός μου ηθικός κώδικας’».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ