- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας (video)
Έσπασαν με πέτρες τα τζάμια του κτιρίου και ανέβασαν βίντεο με την επίθεση
Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας επιτέθηκαν, τα ξημερώματα της Πέμπτης στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο κτίριο της πρεσβείας.
Λίγο μετά ανέβασαν και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.
Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον έξι άτομα, που φορούν κράνη να πετούν αντικείμενα στο κτίριο της πρεσβείας. Ακούγονται να σπάνε τζάμια ενώ ένα από τα μέλη του Ρουβίκωνα ακούγεται να ρωτάει «τα ρίξαμε όλα;» και παίρνει την απάντηση από άλλο μέλος «ναι, ναι, ναι».
Ο Ρουβίκωνας ανέβασε και κείμενο, στο indymedia για την επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.
«Υπάρχει ένα κράτος, και μάλιστα περιφερειακή υπερδύναμη, του οποίου το όνομα είναι αυτό της βασιλικής του οικογένειας. Η Σαουδική Αραβία. Η οικογένεια Σαούντ με όρους φεουδάρχη, βασιζόμενη στο πετρέλαιο που βρίσκεται κάτω από το έδαφος του "κτήματός" της, όχι μόνο έχει επιβάλει μια μεσαιωνική δυστοπία για την μεγάλη πλειοψηφία των εργατών (ναι, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Σαουδικής Αραβίας είναι εργάτες στη βιομηχανία του πετρελαίου και υπηρετικό προσωπικό των αριστοκρατικών οικογενειών) αλλά δοκιμάζει να εξάγει αυτή την δυστοπία σε όλη τη μέση Ανατολή έχοντας τη φιλοδοξία να την εξάγει και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Υπάρχει αναφορά και στον πόλεμο στην Υεμένη, με τον Ρουβίκωνα να επιτίθεται και στην ελληνική κυβέρνηση. «Στην Υεμένη διεξάγεται μια αληθινή γενοκτονία. Τα δυτικά μέσα σιωπούν όσο περισσότερο μπορούν για αυτή τη βαρβαρότητα. Οι κυβερνήσεις, και η ελληνική μέσα σε αυτές κάνουν τα στραβά μάτια. Είναι κι αυτό μια από τις υποχρεώσεις τους λόγω της ένταξης στους ιμπεριαλιστικούς άξονες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.