- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώην αντιεξουσιαστής έγινε ο φόβος και ο τρόμος των μελισσών και των μελισσοκόμων
Μετά τις ληστείες τραπεζών έβαλε «χέρι» στο μέλι των παραγωγών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
Άφησε τις τράπεζες και έπιασε στις κυψέλες πρώην αντιεξουσιαστής, ο οποίος έκλεβε και κατέστρεφε μελίσσια σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.
Ο 49χρονος είχε συλληφθεί στις 5 Δεκεμβρίου για ληστείες 9 τραπεζών αλλά παράλληλα διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται σε 21 περιπτώσεις κλοπής μελιού.
Σύμφωνα με την Αστυνομία είχε καταστρέψει 1.135 μελισσοσμήνη θανατώνοντας 55 εκατομμύρια μέλισσες για να μην αφήνει ίχνη.
Η δραστηριότητα του πρώην αντιεξουσιαστή έγινε γνωστή από την έρευνα της Ασφάλειας Λαμίας που είχε δεχθεί πολλές καταγγελίες από παραγωγούς μελιού. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 49χρονος έμπαινε σε μελίσσια, έκλεβε μέλι και κατέστρεφε τις κυψέλες για να μην αφήσει ίχνη, από το Μάιο του 2015 μέχρι και τον Αύγουστο του 2017. Η οικονομική ζημιά που προκάλεσε στους παραγωγούς υπολογίζεται στις 287.000 ευρώ.
Μεταξύ των περιοχών όπου δρούσε στοχεύοντας μελίσσια είναι οι ορεινές περιοχές της Γκιώνας, των Βαρδουσίων, της Οίτης και του Πηλίου.
Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε νοικιασμένα αυτοκίνητα με τα οποία έφτανε στη Στερεά και τη Θεσσαλία από την περιοχή της Αθήνας, όπου διέμενε.
Ο 49χρονος συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα για άλλες υποθέσεις. Συγκεκριμένα κατηγορείται για ληστείες τραπεζών την περίοδο 2002-2009. Επρόκειτο για άτομο που είχε κατηγορηθεί το 1994 για φθορές στο Υπουργείο Πολιτισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη
Kαταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αλλάζει το σκηνικό - Πότε θα ανέβει εκ νέου η θερμοκρασία
Mε 235 κάμερες, 10 drones και 24 πηγές δεδομένων
«Έχουν διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνες σε 14 κτίρια, υπάρχουν καθιζήσεις»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πόλη στολίζεται με στοιχεία της ιαπωνικής παράδοσης - Γιρλάντες και παραδοσιακές αναφορές κοσμούν το κέντρο
Το χρονικό της υπόθεσης
Αναστάτωση σε πτήση από το Νιουκάστλ προς το Ηράκλειο - Επιθετική συμπεριφορά στο πλήρωμα
Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.