Ελλαδα

Μοιράζουν το «κοινωνικό μέρισμα» σε Πακιστανούς, Αφγανούς και Αλβανούς;

Πόσο έγκυρο είναι το δημοσίευμα που αναπαράγεται στο διαδίκτυο;

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100894.jpg
Εμφανίστηκε ένα δημοσίευμα που ισχυρίζεται πως το κοινωνικό μέρισμα το μοιράζουν σε Πακιστανούς, Αφγανούς, Αλβανούς και γενικά σε αλλοδαπούς. Πόσο έγκυρο είναι; 

Το δημοσίευμα εκτός από τις εκατοντάδες κοινοποιήσεις στο facebook, το είδαμε στο
newsthessaloniki.grdiaforetiko.gr και trelokouneli.gr

100895.jpg
Αρχικά να αναφέρουμε πως το παραπάνω δημοσίευμα είναι παλιό (2014) και δεν μιλάει για το κοινωνικό μέρισμα του 2017. Απλά, κάποιες σελίδες αναδημοσιεύουν οτιδήποτε θα τραβήξει την περιέργεια των χρηστών, για να κερδίσουν λίγη παραπάνω επισκεψιμότητα. Στο «χορό» μπαίνουν και εκατοντάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων και έτσι η παραπληροφόρηση χτυπάει κόκκινο.
 
100897.jpg
Εκτός από τον παραπάνω λόγο, το δημοσίευμα δεν μπορεί να αληθέυει για τον εξής απλό λόγο. Για να κριθεί κάποιος δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει να πληρεί κάποια κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα. Στο άρθρο 2 της κοινής Υπουργικής Απόφασης 2/85835/24.11.2017 αναγράφει πως ο δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια για τα τελευταία πέντε έτη (5), όπως αυτό προκύπτει από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία πενταετία, και ο δικαιούχος οφείλει να είναι ασφαλισμένος τουλάχιστον μία φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και για χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο του ενός μήνα μέχρι και 31/10/2017, όπως αυτό προκύπτει από το μητρώο Άμεσα Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων του ΕΦΚΑ είτε να είναι συνταξιούχος εξ ιδίου δικαιώματος ή εκ μεταβιβάσεως είτε να λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων του άρθρου 93 του ν.4387/2016 (Α΄ 85). Ακόμη ο δικαιούχος και όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού πρέπει να έχουν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016, εφόσον έχουν υποχρέωση.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ