Ελλαδα

Ρούπα - Μαζιώτης: Δεν βάζουμε ορό κι επιστρέφουμε στη φυλακή

«Παραβιάστηκε η συμφωνία που είχαμε κάνει για αβίαστη επικοινωνία με το παιδί μας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
roupa-maziotis.jpg
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούν ότι θα συνεχίσουν την απεργία πείνας από τη φυλακή εξέδωσαν στον ιστότοπο Indymedia οι κρατούμενοι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τα δυο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα μεταφέρθηκαν την Παρασκευή, έπειτα από 20 ημέρες απεργίας πείνας, εσπευσμένα στο νοσοκομείο επειδή είχε επιδεινωθεί σοβαρά η κατάσταση της υγείας τους. 

Στην ανακοίνωση καταγγέλλουν πως δεν έχουν επαφή με το παιδί τους κι επιρρίπτουν προσωπικά ευθύνες στον εισαγγελέα Σαβαΐδη, υποστηρίζοντας πως «έχει αρνηθεί επανειλημμένως να μας απαντήσει ο ίδιος για τα αιτήματα μας δηλώνοντας ότι δεν θα ανοίξει επικοινωνία με κρατούμενους».

Η ανακοίνωση των Ρούπα – Μαζιώτη:

Η κατάσταση της υγείας μας έχει επιδεινωθεί και η Ρούπα βρίσκεται στα πρόθυρα υπογλυκαιμικού σοκ με 49 ζάχαρο. Της είπαν να βάλει ορό και αρνήθηκε. 

Επειδή παραβιάστηκε η συμφωνία που είχαμε κάνει για αβίαστη επικοινωνία με το παιδί μας καθώς και για επικοινωνία με δικηγόρους από το νοσοκομείο με τον υποδιοικητή της εξωτερικής φρουράς Καραγιάννη ο όποιος μιλούσε εκ μέρους του εισαγγελέα Σαβαϊδη, αρνούμαστε να παραμείνουμε στο νοσοκομείο και επιστρέψαμε στην φυλακή. 

Ο εισαγγελέας Σαβαϊδης ενώ έχει την υποχρέωση ως επόπτης των φυλακών να έρχεται σε επαφή με τους κρατούμενους, έχει αρνηθεί επανειλημμένως να μας απαντήσει ο ίδιος για τα αιτήματα μας δηλώνοντας ότι δεν θα ανοίξει επικοινωνία με κρατούμενους. Καταγγέλλουμε την στάση του αυτή. Εμμένουμε στα αιτήματα μας και συνεχίζουμε την απεργία πείνας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.