Ελλαδα

Θρίλερ με τους 3 αγνοούμενους στη Μάνδρα - Πυροσβεστική: Δεν φεύγει κανείς, αν δεν βρεθεί και ο τελευταίος

Χωρίς νερό και ρεύμα δεκάδες σπίτια - Θρηνούν τους νεκρούς τους μέσα στη λάσπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρα στην Ελευσίνα
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Πέντε ημέρες μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στους δήμους του Θριάσιου Πεδίου, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 19, ενώ τουλάχιστον τρία άτομα ακόμα αγνοούνται, με τις ελπίδες ότι θα βρεθούν να λιγοστεύουν με την πάροδο του χρόνου. Ο απολογισμός αυξήθηκε αφότου οι σοροί δύο ανδρών βρέθηκαν το Σάββατο στον κόλπο της Ελευσίνας, ενώ νωρίτερα είχε εντοπιστεί ένας ακόμα νεκρός κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας.

Κάθε ώρα που περνάει ροκανίζει και τις ελπίδες να εντοπιστούν ζωντανοί οι τρεις αγνοούμενου. Πρόκειται για τον οδηγό φορτηγού Σωτήρη Πίνη, έναν ηλικιωμένο οδηγό κι έναν ιδιοκτήτη καντίνας, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Οι πυροσβέστες διαμηνύουν πως «δεν θα φύγει κανένας αν δεν εντοπιστεί και ο τελευταίος αγνοούμενος». 

Μόνο στη Μάνδρα, έχουν μείνει χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση δεκάδες νοικοκυριά. Έως τώρα έχουν γίνει αυτοψίες σε 770 κτήρια στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας και στη Νέα Πέραμο, εκ των οποίων τα 644 χρήζουν αποζημίωσης. Συνολικά αποζημίωση δικαιούνται οι ιδιοκτήτες 441 σπιτιών, 112 επαγγελματικών χώρων και 88 αποθηκών, έως τώρα. Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν επίσης σε τρία δημόσια κτήρια.

Το κόστος των αποζημιώσεων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Οι αυτοψίες πραγματοποιούνται από 120 μηχανικούς και, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, συνεχίζονται με «εντατικούς ρυθμούς», χωρίς να υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους. Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ η δήμαρχος Δήμο Μάνδρας εκτίμησε ότι έχουν πληγεί περίπου 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ