- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωρίς Μετρό η Αθήνα την Τρίτη
Νέα 24ωρη απεργία - «Τα ΜΜΜ είναι αγαθό και όχι για να βγάζει κέρδος» το ΥΠΟΙΚ
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στη λειτουργία του Μετρό. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών στη σχετική του ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι προχωρά άμεσα και δυναμικά «για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του…. κέρδους και της ιδιωτικοποίησης».
Παράλληλα, ζητεί άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την επίλυση του χρηματοδοτικού των αστικών συγκοινωνιών.
Το ΣΕΛΜΑ επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, όπως αναφέρει, «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε…. από τη Διοίκηση του Υπερταμείου να επιβάλλει έναν εξορθολογισμό στο κόστος λειτουργίας και να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, προκειμένου να αυξηθούν η παραγωγικότητα και η κερδοφορία των ΔΕΚΟ, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν υπό ανταγωνιστικές πλέον συνθήκες. Για να γίνει αυτό χρειάζεται περιορισμός των λειτουργικών εξόδων, βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών και αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων, ώστε να βελτιωθούν τα περιθώρια κέρδους τους».
Οι εργαζόμενοι στη λειτουργία του Μετρό θεωρούν πως «με άλλα λόγια, το υπουργείο Οικονομικών ζητάει να αντιμετωπιστούν οι αστικές συγκοινωνίες όχι πλέον σαν αγαθό που το έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα με το αν μπορούν να το πληρώνουν, αλλά σαν εμπόρευμα που πρέπει να μπει στον πάγκο του χασάπη, να "εξορθολογιστεί", να "αναδιαρθρωθεί" για να βγάζει περισσότερο κέρδος». Σημειώνουν ακόμη ότι «ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Υπερταμείου δηλώνει ότι "θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο πώλησης ολόκληρων ή τμηματικά των ΜΗ κερδοφόρων ΔΕΚΟ"».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Καθησυχαστικοί Λέκκας και Ταχιάος
Δυστυχώς αυτό είναι το «θέαμα» το οποίο εκόντες άκοντες παρακολουθούμε στους περισσότερους δρόμους
Οι περιοχές που επηρεάζει
Τι ισχύει για τους συρμούς προς Αεροδρόμιο
Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά καισαρικών
Δείτε το σημερινό σκίτσο του Αρκά
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.