Ελλαδα

Ολονύχτιες προσπάθειες στη Δυτική Αττική για να βρεθεί ο αγνοούμενος: 15 νεκροί (εικόνες, video)

Μετρούν τις πληγές τους στο Θριάσιο Πεδίο – Δεν έχει αναγνωριστεί μια σορός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στη Μάνδρα
ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Δεκαπέντε νεκροί, 23 τραυματίες και ένας αγνοούμενος είναι ο απολογισμός των φονικών πλημμύρων που έπληξαν την Τετάρτη τη Δυτική Αττική.

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Τετάρτης, από τους 15 νεκρούς, μόνο οι 6 είχαν αναγνωριστεί μέχρι τις 19:00. Με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς παρέμειναν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών. Μέχρι και τις 8 το πρωί σήμερα, δύο σοροί δεν είχαν αναγνωριστεί ακόμη! Ωστόσο, περίπου στις 9 αναγνωρίστηκε μία ακόμη σορός.

Δυνάμεις τις πυροσβεστικής και μηχανήματα των δήμων επιχειρούσαν όλο το βράδυ και συνεχίζουν έως και αυτή τη στιγμή την απάντληση των υδάτων και τις προσπάθειες για διάνοιξη των κλειστών δρόμων σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής που έχουν κηρυχτεί από χτες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μία 85χρονη γυναίκα είναι διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου νοσοκομείου, ενώ ένας κυνηγός αγνοείται. Ο άνδρας είχε πάει για κυνήγι με τον αδερφό του, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο στην περιοχή Γεφυράκι. Οι αρχές εκφράζουν τώρα φόβους πως και ο αγνοούμενος είχε παρόμοια τύχη με τον αδελφό του.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε συνολικά περισσότερες από 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και απεγκλωβισμούς 86 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

Αρκετές περιοχές παρέμειναν όλη τη νύχτα χωρίς ρεύμα και νερό λόγω των καταστροφών που υπέστησαν τα δίκτυα.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ουσιαστικά άστεγοι. Δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Εκατοντάδες άνθρωποι, τόσο στη Νέα Πέραμο όσο και στη Μάνδρα, δεν έχουν καν οικοσκευή. Ο Ερυθρός Σταυρός μοίρασε το βράδυ της Τετάρτης κουβέρτες, ακόμη και τρόφιμα, ενώ την ίδια ώρα αστυνομικοί αλλά και κάτοικοι περιπολούσαν στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία υπό τον φόβο πλιάτσικου.

Το μέγεθος της καταστροφής ακόμη δεν μπορεί να υπολογιστεί. Σε εκατοντάδες ανέρχονται τα κτίρια τα οποία έχουν υποστεί ζημιές. Είναι περισσότερα από 300 τα σπίτια με πρόβλημα σε υπόγειους και ισόγειους χώρους, ενώ περίπου 200 είναι οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές.

Τουλάχιστον 20 φορτηγά και 300 Ι.Χ. παρασύρθηκαν από τα νερά και έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας άρχισαν την επιχείρηση απομάκρυνσης των φερτών υλικών με τον φόβο μια νέα νεροποντή να δημιουργήσει νέα προβλήματα.

Παλαιά Εθνική Οδός Ελευσίνας-Θηβών. Φτάνοντας στη Μάνδρα

Smerz - Because

The Longcut - Transition

4290237.jpg
EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

4290244.jpg
EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

4290286.jpg
EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

18722601.jpg
ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

18722606.jpg
ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ