Ελλαδα

«Αφού σκότωσα τη Δώρα Ζέμπερη, πήρα τη δόση μου κι έπεσα για ύπνο»

Η απολογία στον ανακριτή του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 32χρονης εφοριακού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφόνος Δώρας Ζέμπερη
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά την απολογία του στον ανακριτή ο 58χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στις 18 Οκτωβρίου στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, κατέθεσε πως πήδηξε τον μαντρότοιχο για να κλέψει καντήλια από τους τάφους και τα να τα πουλήσει.

Εκεί είδε την άτυχη Δώρα Ζέμπερη να κάθεται κοντά στον τάφο του φίλου της, που είχε σκοτωθεί σε εργατικό δυστύχημα τον περασμένο Μάιο και είχε την τσάντα της δίπλα. Έτσι, την πλησίασε για να της την αρπάξει. Ωστόσο, αυτή τον αντιλήφθηκε κι αντιστάθηκε. Τον χτύπησε με την τσάντα και προσπάθησε να του ξεφύγει. Αλλά αυτός δεν έφυγε. Μάλιστα, όταν εκείνη έτρεξε να του ξεφύγει, εκείνος την ακολούθησε, και σύμφωνα με τις αρχές την μαχαίρωσε πισώπλατα. Της άρπαξε την τσάντα, έφυγε και την άφησε αιμόφυρτη.

Στη συνέχεια, σκούπισε τα αίματα της Δώρας σε μια χαρτοπετσέτα την οποία άφησε κοντά στο τοιχίο. Από εκεί άλλωστε ταυτοποιήθηκε και το DNA του. Αφού πήδηξε τη μάντρα, άρχισε να περπατά παράλληλα με τις γραμμές του τρένου για αρκετή απόσταση. Πέταξε τη μπλούζα του και το μαχαίρι σε κάδο, σε μακρινή απόσταση από το νεκροταφείο. Όταν βγήκε στη Λεωφόρο Ηρακλείου πήρε λεωφορείο και πήγε στην Ομόνοια. Εκεί, έναντι 20 ευρώ, πούλησε το κινητό. Ο δράστης απενεργοποίησε το κινητό όταν έκλεισε τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Πήρε 20 ευρώ και του το παρέδωσε. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος λίγες ώρες αργότερα άνοιξε ξανά το κινητό για να τοποθετήσει νέα κάρτα sim. Τότε οι αστυνομικοί εντόπισαν και πάλι την IP του κινητού της Δώρας Ζέμπερη.

Σημειωτέον ότι η Δώρα είχε μόλις 5 ευρώ μέσα στην τσάντα της. Ήτοι ο 58χρονος κατακρεούργησε την 32χρονη κοπέλα για να κερδίσει 25 ευρώ.

Μετά, ο 58χρονος πέταξε την τσάντα σε απόμερο σημείο και αργότερα επέστρεψε εκεί για να την κάψει όταν έμαθε ότι είχε στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση για να τον εντοπισμό του δολοφόνου της άτυχης εφοριακού.

Με τα χρήματα από την τσάντα και το κινητό της κοπέλας, ο 58χρονος πήρε τη δόση του και μετά πήγε στο σπίτι όπου τον φιλοξενούσαν τους τελευταίους δύο μήνες και έπεσε για ύπνο! Όταν την επομένη είδε τον ντόρο που έχει συμβεί και ότι η κοπέλα είχε εντέλει καταλήξει, αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του για να μην τον αναγνωρίσουν.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του πηγαίνοντας στο σημείο όπου το κινητό της Δώρας είχε εκπέμψει σήμα για τελευταία φορά, στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια. Βρήκαν τον καταστηματάρχη και του έδειξαν τις φωτογραφίες των υπόπτων από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Ο καταστηματάρχης υπέδειξε τον 58χρονο ο οποίος και συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα σε απόσταση 300 μέτρων από το πατρικό της νεκρής κοπέλας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ