Ελλαδα

Δώρα Ζέμπερη: Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό του δολοφόνου

Ένα τηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό και η μαρτυρία μιας φίλης ρίχνουν λίγο περισσότερο φως στην υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379879-783592.jpg

Ένα τηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό στην εκπομπή  «Φως στο Τούνελ» φέρεται να έδωσε μια σημαντική πληροφορία για το δράστη για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί η Αστυνομία και ερευνά το νέο στοιχείο.

Στο τηλεφώνημα δόθηκαν πληροφορίες για περίεργο άτομο το οποίο φέρεται να σχετίζεται με το ματωμένο σκηνικό του κοιμητηρίου, το τελευταίο σήμα του κινητού, λίγο πριν “σβήσει” στην Ομόνοια. Σημαντική, όμως, θεωρείται και η μαρτυρία φίλης του άτυχου θύματος, η οποία είπε ότι η εφοριακό βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και επισκεπτόταν κέντρο διαλογισμού.

Στην εκπομπή της κ. Νικολούλη το άγνωστο άτομο που πήρε τηλέφωνο ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τον δράστη.  Ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει και τις έρευνες των αρχών είναι ότι το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου της Δώρας Ζέμπερη, εξέπεμψε τελευταία φορά από την περιοχή της Ομόνοιας.

Μάλιστα, ο άγνωστος φέρεται να το απενεργοποίησε δέκα λεπτά μετά την δολοφονία της εφοριακού και στη συνέχεια να το ξανάνοιξε για λίγο φθάνοντας στο κέντρο της Αθήνας. Μια κίνηση την οποία πιθανολογούν οι αρχές ότι έκανε προκειμένου να δείξει ότι λειτουργεί λίγο πριν το ξεφορτωθεί στη μαύρη αγορά της Ομόνοιας.  

               

Μαρτυρία φίλης

Η φίλη του θύματος είπε ότι η Δώρα διατηρούσε σχέση με έναν αστυνομικό που όμως τον Αύγουστο διαλύθηκε. Ήταν όπως εξήγησε για εκείνη μια σχέση ζωής... Είχε επενδύσει πολλά και γιαυτό όταν έφθασε το τέλος κατέρρευσε ψυχολογικά. «Ήθελε να κάνει οικογένεια και έκανε σχέδια για το γάμο της. Τον Αύγουστο, όμως, χώρισαν και δεν θα έλεγα με τον καλύτερο τρόπο. Η συμπεριφορά του την πόνεσε πολύ και αυτό την έριξε ψυχολογικά. [....]. Την παρότρυνα να επισκεφτεί κάποιον ειδικό, έναν ψυχολόγο, για να τη βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής της. Και μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει» είπε η φίλη της. Μάλιστα, η κοπέλα αποκάλυψε ότι μέσω μιας γνωστής της ξεκίνησε να επισκέπτεται ένα χώρο στο Γαλάτσι προκειμένου σταθεί στα πόδια της μέσω του διαλογισμού. «Την ρώτησα λεπτομέρειες, αλλά δεν μου είπε. Από τα μισόλογά της κατάλαβα ότι είχε ενταχθεί σε κάποιο group therapy. Από κοινό γνωστό μας έμαθα ότι ή είχε κάνει ή σκόπευε να κάνει υπνωτισμό. Όσες φορές κι αν τη ρώτησα, δεν μου είπε ποιον συναντούσε εκεί ή αν είχε κάνει φιλίες μέσα σ’ αυτόν τον χώρο». 

               

«Είχε παντού αίματα»

Συγκλονιστική ήταν εξιστόρηση των γεγονότων από τον πατέρα Θεόδωρος, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που βρέθηκε δίπλα στη Δώρα Ζέμπερη λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στο Β΄ Νεκροταφείο. «Την είδα που πέρασε. Ήταν μόνη της. Είχαμε μιλήσει κάποιες φορές. Είχε πολύ άγχος», είπε αρχικά ο πάτερ Θεόδωρος. Και συνέχισε, αναφερόμενος στην στιγμή της δολοφονίας: «Την άκουσε ένα παλικάρι. Ήταν όλο αίματα. Κοίταξα κάτω, είδα ότι ανέπνεε. Είχε παντού αίματα. Το πιο πολύ αίμα ήταν πάνω στα ρούχα της. Βρήκα κάτω μόνο το μπουφάν της. Ήρθε η Άμεση Δράση και μετά το ΕΚΑΒ. Μόνο εγώ την ακούμπησα και έδωσα DNA για να μην φαίνονται τα δαχτυλικά μου αποτυπώματα», είπε στην εκπομπή της κ. Νικολούλη.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε με την άτυχη γυναίκα ο πατέρας Θεοδώρος αποκάλυψε: «Μου έλεγε ότι δεν μπορεί να το ξεπεράσει (σ.σ. τον θάνατο του παιδικού φίλου της, Γιάννη). Της έλεγα «μην κάθεσαι τόσες ώρες. Δεν σε ωφελεί. Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο να σε βοηθήσει». Μετά μου είπε ότι πήγε σε γιατρό… Ερχόταν πάντα μόνη της. Το Σάββατο και την Κυριακή που δεν δούλευε, ερχόταν τα πρωινά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ