Ελλαδα

Οι Γεωργιανοί με το σίδερο είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Είχαν «χτυπήσει» και τον προπονητή του Ατρομήτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378924-781897.jpg
ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Οι τρεις από τους επτά Γεωργιανούς που συνελήφθησαν ως μέλη της συμμορίας που λήστευε καίγοντας με σίδερο τα θύματά τους, είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, όπως αποκάλυψε η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι άλλοι τέσσερις είχαν έρθει από τη Γεωργία για να εκπαιδευτούν στη «δουλειά» από τους αρχαιότερους.

Η σπείρα έχει στο ενεργητικό της πάνω από 30 χτυπήματα, όλα με τον ίδιο τρόπο. Πρόκειται για την ίδια σπείρα που είχε σιδερώσει ηλικιωμένη στην Κυψέλη για 50 ευρώ και είχε στοχοποιήσει γνωστό γιατρό, αλλά και τον προπονητή του Ατρομήτου Ντάμιρ Κάναντι, όπως επίσης και τον ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων στα νότια προάστια και ιδιοκτήτη ναυτιλιακής εταιρείας.

Η αστυνομία τους παρακολουθούσε εδώ και 2,5 μήνες μέχρι να τους συλλάβει, συλλέγοντας αποκαλυπτικά στοιχεία για την εγκληματική τους δράση. Η έρευνα έδειξε ότι η σπείρα χρησιμοποιούσε τη μέθοδο της προσομοίωσης πριν πραγματοποιήσει τα χτυπήματά της. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της επισκέπτονταν δύο και τρεις φορές τον χώρο που θα χτυπούσαν, έκαναν χρονομετρήσεις και «πρόβες» για τους ρόλους που είχαν αναλάβει.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω καταγωγής από τη Γεωργία  πως διατηρούν και σχέσεις με έναν σκληρό κακοποιό ο οποίος είχε συλληφθεί, αλλά ποτέ δεν ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του σε ληστείες με σίδερο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ