Ελλαδα

Οι πρόσφυγες στη Χίο ανέβηκαν στα δέντρα για να μην πνιγούν από τη βροχή (εικόνες)

Σκηνικό ντροπής στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378186-780578.jpg
politischios.gr

Εικόνες που προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη εκτυλίχτηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός Χίου, εκεί όπου περίπου 400 άτομα αφέθηκαν αβοήθητα να υπομένουν τη δυνατή βροχή και το κρύο.

Παρά τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται ότι πιάστηκαν στον ύπνο, με αποτέλεσμα οι πλεονάζοντες μετανάστες να παραμένουν εκτεθειμένοι στη βροχή.

Μην έχοντας άλλη λύση, πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν τις κουβέρτες που τους δόθηκαν και με τη χρήση καλαμιών έστησαν όπως- όπως πρόχειρες σκηνές είτε πάνω στο χώμα και στη λάσπη, είτε ακόμα και πάνω στα δέντρα!

Από την άλλη η πολυπόθητη ανακοίνωση πρωτοβουλιών από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για μεταφορά ικανού αριθμού μεταναστών και προσφύγων σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, πάνω στην οποία πόνταραν οι διοικήσεις των hotspot σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα δεν ήρθε ποτέ…

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα διασύρεται για ακόμη μία φορά στον γερμανικό κι αυστριακό Τύπο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ