Ελλαδα

Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ τον Δεκέμβριο

Tα λεγόμενα Γενικής Διάθεσης, όσα δηλαδή δεν χρειάζονται κάποιου είδους συνταγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376836-777793.jpg

Mέσα στον Δεκέμβριο τα σούπερ μάρκετ θα πάρουν τη σκυτάλη για να διαθέτουν τα λεγόμενα Γενικής Διάθεσης Φάρμακα, όσα δηλαδή δεν χρειάζονται κάποιου είδους συνταγή. 

Η συγκεκριμένη αλλαγή εκτός των πολιτικών χαρακτηριστικών που διαθέτει, καθώς όλοι θυμούνται τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμαχία που είχε αναπτυχτεί στο πρότυπο όλων όσα συνέβησαν προ ημερών και με την ομάδα οδηγών ταξί υπό τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο, αναμένεται να έχει θετικό αποτύπωμα στην αγορά, καθώς οι βιομηχανίες θα αυξήσουν τις πωλήσεις τους (ας μην ξεχνάμε ότι το φάρμακο είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για τη δυναμική εγχώρια φαρμακοβιομηχανία), οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα τονώσουν επίσης τους τζίρους τους, ενώ και οι καταναλωτές θα έχουν μια σημαντική εναλλακτική λύση.

Ξεκάθαρα πάντως οι φαρμακοβιομηχανίες φαίνεται να υπολογίζουν πάρα πολύ στη νέα αυτή συνθήκη που διαμορφώνεται και αναμένεται να αλλάξει τα πάντα. Τα φάρμακα που θα παρουσιαστούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι περίπου 200 -με τον αριθμό τους, όμως, να αυξάνεται μελλοντικά-, τα οποία θα αφορούν χαμηλής έντασης και επικινδυνότητας παθήσεις, όπως κεφαλαλγία, ναυτία, με απλές οδηγίες χρήσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ