Ελλαδα

Απολογήθηκε ο καθηγητής Δράκος των Ωδείων: «Έχω μετανιώσει. Έχω πρόβλημα»

Περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς αποπλανούσε και ασελγούσε σε βάρος των ανήλικων μαθητριών του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376161-776581.jpg
ΕΛ.ΑΣ.

Αποτροπιασμό προκαλούν όσα περιγράφει στην απολογία του ο 60χρονος καθηγητής μουσικής, Παναγιώτης Δράκος - Παραδέχεται τις πράξεις του και ισχυρίζεται ότι έχει πρόβλημα - «Την χάιδεψα κάποιες φορές στο κεφάλι και κάποια φορά, στις αρχές του 2017, έβαλα το χέρι της μπροστά μου», λέει αναφερόμενος σε ανήλικη μαθήτριά του!

Απολογήθηκε ενώπιον των ανακριτικών αρχών ο 60χρονος καθηγητής μουσικής, Παναγιώτης Δράκος, ο οποίος εργαζόταν σε διάφορα ωδεία της Αττικής και έχει κριθεί προφυλακιστέος κατηγορούμενος για ασέλγειες σε βάρος μαθητριών του ηλικίας από 9 έως 11 ετών.

Αποσπάσματα της απολογίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα bloko.gr.

Ο καθηγητής μουσικής υπήρξε πασίγνωστος φλαουτίστας σε μεγάλες ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού. «Είμαι δάσκαλος μουσικής και συγκεκριμένα φλάουτου. Την περίοδο 2014-2015 δίδασκα στα ωδεία …, την περίοδο 2015-2016 δίδασκα στα ωδεία… και την περίοδο 2016-2017 δίδασκα στα ωδεία…», φέρεται να είπε ο προφυλακισθείς αναφερόμενος στην επαγγελματική του ιδιότητα.

Στη συνέχεια o καθηγητής μουσικής μίλησε για ένα περιστατικό σε ωδείο των βορείων προαστίων, στο οποίο δίδασκε έως τον Ιανουάριο του 2017. «Την …. (αναφέρεται ονοματεπώνυμο ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια από τότε που ήρθε στο ωδείο από τον Σεπτέμβριο του 2014. Κάποιες φορές την είχα φωτογραφίσει ενώ έπαιζε φλάουτο και κατάλαβα ότι της άρεσε που είχε την προσοχή μου. Την χάιδεψα κάποιες φορές στο κεφάλι και κάποια φορά, στις αρχές του 2017, έβαλα το χέρι της μπροστά μου… Κατάλαβα ότι δεν της άρεσε και το σταμάτησα. Εξαιτίας της … σταμάτησα από το ωδείο. Σταμάτησα γιατί σταμάτησε κι αυτή».

Ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι το δεύτερο περιστατικό στην απολογία του Παναγιώτη Δράκου: «Την …. (αναφέρεται ονοματεπώνυμο άλλης ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια την περίοδο 2016-2017. Την φωτογράφισα κάποιες φορές και της άρεσε. Την χάιδευα έξω από τα ρούχα και επίσης της άρεσε. Έτσι συνέχισα να τη χαϊδεύω και να τη φωτογραφίζω χωρίς τα ρούχα της. Τρεις ή τέσσερις φορές την έβαλα να με ακουμπήσει εξωτερικά των ενδυμάτων μου και μια φορά (αναφέρεται σε ασελγή πράξη) ενώ καθόταν στην καρέκλα.

Αυτά έχουν γίνει αν θυμάμαι καλά μετά τα Χριστούγεννα του 2016. Άλλη μια κοπέλα που έχω φωτογραφίσει αλλά δεν έχω κάνει τίποτα μαζί της είναι η … (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) στο ωδείο … (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων). Την έχω φωτογραφίσει την ώρα του μαθήματος. Τίποτα το πονηρό. Δεν μπορούσα να δω τη … (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) αλλιώς. Έκανα μάθημα και σε άλλα παιδιά αυτής περίπου της ηλικίας. Σε ένα κορίτσι που στο μάθημα ερχόταν με τη μαμά της και σε ένα αγόρι και σε ένα κορίτσι στο ωδείο… (αναφέρεται άλλο ωδείο). Δεν έχει συμβεί τίποτε με αυτά τα παιδιά».

Στο ερώτημα του αστυνομικού: «Όταν με τα παιδιά κάνατε αυτές τις πράξεις, κλειδώνατε την πόρτα της αίθουσας διδασκαλίας», ο μουσικός απάντησε:

«Ποτέ. Ό,τι έκανα κρατούσε πολύ λίγο, δευτερόλεπτα. Έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου. Έχω πρόβλημα. Ξέρω ότι αυτό που έκανα δεν είναι σωστό».

Στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν όπλα. Ο 6οχρονος στην απολογία αιτιολόγησε την παράνομη κατοχή όπλων (μαχαίρια) λέγοντας πως ήταν απαραίτητα για την ορειβασία και το κάμπινγκ. Για τα πιστόλια είπε ότι δεν έχει άδεια.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του 60χρονου καθηγητή μουσικής έχει ασκηθεί ποινική δίωξη  για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ