Ελλαδα

«Ντου» του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Ισπανίας

Στο στόχαστρο των αντιεξουσιαστών το κτίριο επί της Διονυσίου Αρεοπαγείτου - 19 προσαγωγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376117-776483.jpg

Εισβολή αγνώστων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Πρεσβεία της Ισπανίας, επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην περιοχή του Μακρυγιάννη.

Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισήλθαν στο εσωτερικό του κτιρίου και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα πέταξαν φυλλάδια και σήκωσαν πανό. Η αστυνομία προχώρησε σε 19 προσαγωγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπο Indymedia, την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ρουβίκωνας». «Κατάληψη από τις 10.10 στη πρεσβεία της Ισπανίας πραγματοποιούν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας. Θα ακολουθήσει κείμενο» επισημαίνεται στο σύντομο κείμενο που ανέβηκε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως έγινε γνωστό, τα άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία είχαν συνομιλία με αξιωματούχους της πρεσβείας. Η εξέλιξη αυτή πραγματοποιείται στον απόηχο των ραγδαίων γεγονότων στην Ισπανία με την προσπάθεια της Καταλονίας να ανεξαρτητοποιηθεί και τον πρωθυπουργό της ευρωπαϊκής χώρας Μαριάνο Ραχόι να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ