Ελλαδα

Νοσηλευτές: Στάση, απεργία, πορεία ενάντια στην αξιολόγηση

Αναμένεται κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376102-776446.jpg

Στάση εργασίας στην Αττική από το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και 24ωρη απεργία στη λοιπή Ελλάδα εκτελεί ήδη, σήμερα Τετάρτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενάντια στην αξιολόγηση.

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί από τις 8 συγκέντρωση έξω από τα νοσοκομεία Παίδων, στο Γουδί. Ακολουθεί  πορεία, μέσω των Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου και κατάληξη στο υπουργείο Υγείας. Η πορεία θα περάσει μπροστά από νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 90% των εργαζομένων στα νοσοκομεία, λένε οι συνδικαλιστές, έχει αρνηθεί την αξιολόγηση.

Στάση εργασίας από τις 9 πρωί -  3 το μεσημέρι  και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, σε συντονισμό με την ΠΟΕΔΗΝ,  έχει εξαγγείλει και η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΪΝΑΠ), ζητώντας: «άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ