- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελληνικό - Συμβιβαστική λύση από το ΚΑΣ για την κήρυξη αρχαιολογικού χώρου
Τι προέβλεπε η πρόταση τι ψηφίστηκε τελικα
Σε απόφαση κατέληξαν τα μέλη του ΚΑΣ στην μαραθώνια συνεδρίαση για το Ελληνικό με κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου έκτασης 280 στρεμμάτων. Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 15-1.
Τα μέλη του ΚΑΣ κλήθηκαν να ψηφίσουν επί τη βάση δύο εισηγήσεων:
Η μία πρόταση προέβλεπε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος έκταση 700 στρεμμάτων
Και η δεύτερη - η οποία και υιοθετήθηκε - προέβλεπε έκταση περίπου 300 στρεμμάτων (280 συγκεκριμένα) να κηρυχθούν αρχαιολογικός χώρος.
Η ψηφοφορία έγινε επί των δύο προτάσεων καθώς η πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων που ζητούσε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος το 50% της έκτασης απερρίφθη.
Υπενθυμίζεται ότι η παλαιότερη πρόταση αφορούσε την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου έκταση 3.000 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η γ.γ. του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση η οποία προβλέπει να κηρυχθεί ως αρχαιολογική ζώνη το 1/7 της έκτασης και χωρίς περιορισμούς δόμησης. Οι συγκεκριμένοι χώροι αφορούν στις γραμμές του ΤΡΑΜ και στο αμαξοστάσιο, όπου θεωρεί ότι υφίσταται αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Στην υπόλοιπη περιοχή, σύμφωνα με την εισήγηση, θα εφαρμοστεί το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψε το Υπουργείο Πολιτισμού με τους επενδυτές και την Ελληνικό Α.Ε. το οποίο και προβλέπει τις ενέργειες που θα κάνει ο επενδυτής αν βρεθούν αρχαία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.