- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση με λαθραία καύσιμα στον Σαρωνικό: Την Παρασκευή απολογούνται ο πλοίαρχος και ο μηχανικός του «Λασσαία»
Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι τέσσερις βασικοί μάρτυρες κατηγορίας που εντόπισαν τη μη δηλωθείσα ποσότητα στις δεξαμενές του πλοίου
Την Παρασκευή αναμένεται να επαναληφθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, η εκδίκαση της υπόθεσης για τα λαθραία καύσιμα που φέρεται να έχει εντοπίσει το Λιμενικό Σώμα στο δεξαμενόπλοιο «Λασσαία». Όπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις βασικοί μάρτυρες κατηγορίας από την Ελληνική Ακτοφυλακή και την τελωνειακή αρχή δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.
Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση κατηγορούνται ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του πλοίου που κρατούνται από την Τετάρτη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ στο συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο -που σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν βρεθεί μίγματα πετρελαιοειδών χωρίς νόμιμα παραστατικά στις δεξαμενές έρματος- είχαν φορτωθεί 1.533 κυβικά πετρελαιοειδών με απάντληση από το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό, νοτιοδυτικά της Αταλάντης.
Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης του πλοιάρχου του πλοίου, έως τώρα δεν έχουν προσδιοριστεί οι ποσότητες των πετρελαιοειδών μιγμάτων που βρέθηκαν στις δεξαμενές έρματος του πλοίου και τα οποία έχουν αποσταλεί μετά από δειγματοληψία για ανάλυση.
Στον πλοίαρχο και τον πρώτο μηχανικό του «Λασσαία», έχει ήδη έχει ασκηθεί δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος.
To «Λασσαία» αναμένεται να εισέλθει στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, στον Ασπρόπυργο, κατόπιν εισαγγελικής εντολής προκειμένου να αδειάσει τα 1.533 κυβικά πετρελαιοειδών που απαντλήθηκαν από το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό, νοτιοδυτικά της Αταλάντης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.