Ελλαδα

Προφυλακίστηκε ο 60χρονος καθηγητής που φέρεται να ασελγούσε σε κοριτσάκια-μαθήτριές του

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370528-765394.jpg
ΕΛΑΣ

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 60χρονος καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται για τα κακουργήματα της αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από πρόσωπο που παρέδιδε μαθήματα σε ανήλικη, της πορνογραφίας ανηλίκων από δράστη που χρησιμοποίησε ανήλικο που δεν συμπλήρωσε το δέκατο πέμπτο έτος κατ' εξακολούθηση.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δράκο, με τα στοιχεία της ταυτότητάς του και τις φωτογραφίες του να δίνονται στη δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν μία 9χρονη μαθήτρια του που αρνήθηκε να πάει στο ωδείο για μάθημα και μετά από πιέσεις των γονιών της, τελικά αποκάλυψε ότι ο καθηγητής ασελγούσε σε βάρος της.

Μετά την καταγγελία των γονιών, η αστυνομία συνέλαβε τον 60χρονο το βράδυ της 31ης Αυγούστου.

Στο παρελθόν ο 60χρονος είχε περάσει από τη θέση του «πρώτου φλάουτου» στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από το έτος ίδρυσής της, το 1989.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δράστης εκμεταλλευόταν την ιδιότητα του για να ασελγεί πάνω σε ανήλικες μαθήτριες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ