- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Στέφανος Μάνος στον ΕΟΠΥΥ: Τρεις ώρες στην αναμονή για ένα φάρμακο από το «κοινωνικό κράτος των περήφανων αριστερών και των ανόητων δεξιών» (εικόνα)
Η βιωματική ανάρτηση του πρώην υπουργού στο Facebook που αγγίζει κάθε ασφαλισμένο
Την ανούσια χαρτούρα, γραφειοκρατία και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ βίωσε ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, όπου περίμενε τρεις ώρες να εξυπηρετηθεί για ένα φάρμακο υψηλού κόστους.
Ο κ. Μάνος εξέφρασε την αγανάκτησή του με κάθε λεπτομέρεια στο Facebook. Μια ανάρτηση που αγγίζει κάθε ασφαλισμένο διότι όπως σχολίασε ο πρώην υπουργός «είναι ένα μικρό δείγμα της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους για το οποίο υπερηφανεύονται αριστεροί και ανόητοι δεξιοί».
Αναλυτικά η ανάρτησή του κ. Στέφανου Μάνου στο Facebook:
«Σήμερα το πρωί πήγα, 12 μεσημέρι, στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ (Αγ. Κωνσταντίνου 16 στην Αθήνα) να εκτελέσω μια συνταγή για ένα φάρμακο υψηλού κόστους. Το συγκεκριμένο φάρμακο, όπως διαπίστωσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΥ διατίθεται μόνο σε αυτό το φαρμακείο.
Στο φαρμακείο υπήρχε συσκευή που εξέδιδε χαρτάκια με αύξοντα αριθμό. Ο δικός μου ήταν 093. Εκείνη τη στιγμή σε μια οθόνη πάνω από τα γκισέ ο αριθμός ήταν 46. Όπως μου εξήγησε κάποιος που φαινόταν να γνωρίζει περισσότερα από εμένα, το 46 θα τελείωνε στο 200 και τότε θα ξανάρχιζε το μέτρημα από το 0. Οπότε όπως εκτίμησε θα έπρεπε να περιμένω 2 έως 3 ώρες.
Καθίσματα στο φαρμακείο υπήρχαν για 20 άτομα περίπου. Περίμεναν όμως 200 και. Οι δύο-τρεις υπάλληλοι δούλευαν ασταμάτητα (χαρτούρα αδικαιολόγητη και άχρηστη) και αντιμετώπιζαν τον κόσμο με προθυμία. Εντυπωσιακό ήταν ότι και ο κόσμος ήταν ήρεμος και δεχόταν αδιαμαρτύρητα την ταλαιπωρία και το χάσιμο χρόνου. Παθητικά (στη σημερινή Ελλάδα φαίνεται ότι ο χρόνος περισσεύει).
Ρώτησα την κυρία του ΕΟΠΥΥ που στις 3 το απόγευμα μου έδωσε το φάρμακό μου, "κάθε μέρα έχετε τόσο κόσμο;". "Ναι, και περισσότερο!" ήταν η απάντησή της.
Η ιστορία που περιγράφω είναι ένα μικρό δείγμα της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους για το οποίο υπερηφανεύονται αριστεροί και ανόητοι δεξιοί. Θα ήταν εύκολο να διορθωθεί η κατάσταση αν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ήταν στοιχειωδώς ικανή και κυρίως αν νοιαζόταν για τους ανθρώπους (ναι τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ) που έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των παλιών δελτίων - Η διαδικασία εξπρές, το κόστος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Η κρατική Aσφάλεια ανέλαβε την έρευνα για τη φωτιά
Συνεργεία της ΑΒΑΞ αντλούν λασπόνερα - Σύνδεση με έργα γραμμής 4 του μετρό
Δυνάμεις τις Πυροσβεστικής στο σημείο
Μέσα στη χρονιά θα εφαρμοστεί και απαγόρευση των κινητών στα σχολεία, ακόμα και για εκπαιδευτικούς σκοπούς
Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανοιξιάτικα φαινόμενα
Πότε λέμε «Χρόνια Πολλά» στον Γιώργο και στη Γεωργία
Χωρίς ρεύμα η ευρύτερη περιοχή - Αναβάλλεται προσωρινά η συνέντευξη Τύπου για τη Λέσβο
Η παράταξη - νέα είσοδος στο Διοικητικό Συμβούλιο
Τα απαιτούμενα προσόντα και οι δύο «κόφτες»
Οι ημερομηνίες που ολοκληρώνονται τα μαθήματα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Στήθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό για τη διάσωσή τους
Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Λόγων των εμπρηστικών δηλώσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.