Ελλαδα

Συναγερμός στη Μάνη για την υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου: Βρέθηκαν οστά

Χωρικοί τα εντόπισαν μέσα σε ξωκλήσι 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370335-764926.jpg

Την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου, χωρικοί φέρονται, σύμφωνα με το anikolouli.gr, να εντόπισαν ανθρώπινα οστά σκορπισμένα μέσα σε ξωκλήσι στην περιοχή Λαγκασιά της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα, δεν λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια και δεν διαθέτει πόρτα. Βρίσκεται σε πλαγιά στη Μεσσηνιακή Μάνη και το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό είναι δύσβατο.

Για τα ευρήματα ειδοποιήθηκε και η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου που δεν έχει σταματήσει  όλα αυτά τα χρόνια να ψάχνει τον «τάφο» του άτυχου νέου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Το χρονικό της σκοτεινής υπόθεσης

Στις 9 Αυγούστου του 2012, ο 26χρονος τότε Μάριος Παπαγωργίου φεύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο. Την επομένη, η μητέρα του δέχεται ένα τηλεφώνημα από αγνώστους οι οποίοι της δήλωναν πως κρατούν τον Μάριο ζητώντας της λύτρα 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η μητέρα φοβούμενη ότι θα σκότωναν το παιδί της, δεν επικοινωνεί με την αστυνομία, αλλά με το κοντινό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο 73χρονος οικογενειακός φίλος Πέτρος Μιχαλεάκος, που της υπέδειξε να μην τηλεφωνήσει στις Αρχές ήταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας.

Μέχρι τις 17 Αυγούστου, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση του 26χρονου στην αστυνομία, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ήταν σε συνεχή επαφή με τους απαγωγείς του παιδιού της και τη διαβεβαίωναν πως ήταν ζωντανός, αλλά θα τον άφηναν ελεύθερο μόνο όταν θα τους έδινε τα λύτρα.

Ο 73χρονος, βασικός κατηγορούμενος για την απαγωγή, επιχειρούσε να την καθησυχάσει, λέγοντάς της πως έκανε έρευνες για να βρει τον Μάριο. «Διαφήμιζε» μάλιστα πως είχε διασυνδέσεις με μυστικές, εγχώριες και ξένες, υπηρεσίες.

Τελικά, τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος και αφού η μητέρα του Μάριου είχε απευθυνθεί και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Τότε, είχε εντοπιστεί μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου Παπαγεωργίου και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον 26χρονο.

Το πτώμα του, όμως, ακόμη και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Πρωτόδικα, ο Πέτρος Μιχαλεάκος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν.

Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ