Ελλαδα

Απόδραση μεταναστών από την Αμυγδαλέζα

Πρόκειται για δέκα άτομα Αργεντινοί και Τυνήσιοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
369939-764292.jpg

Απόδραση μεταναστών από το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα σημειώθηκε στις τέσσερις το πρωί της Παρασκευής.

Οι μετανάστες απέδρασαν από έναν ειδικό χώρο στον οποίο κρατούνται άτομα που είχαν καταθέσει αίτημα για οικειοθελή αποχώρηση μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και βρίσκονταν σε στάδιο αναμονής.

Συνολικά απέδρασαν δέκα άτομα Αργεντινοί και Τυνήσιοι. Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί πέντε άτομα.

Και όλα αυτά ενώ παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σημαντική αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία, με αποτέλεσμα η χώρα να υφίσταται πίεση ειδικά στα νησιά, ενώ το ενδιαφέρον της Ευρώπης έχει πλέον στραφεί σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία και την Ισπανία.

Συγκεκριμένα από τις 21 Αυγούστου έως και χθες έφθασαν στα νησιά του Αιγαίου 1.297 άτομα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ταυτόχρονα, 1.685 άτομα από τα νησιά στο ίδιο χρονικό διάστημα μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα (πρόκειται για άτομα που είτε κρίθηκαν ευάλωτα είτε ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης του ασύλου), ενώ πάντα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επιστροφή στην Τουρκία, στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ