- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο στην Ηλεία - Απειλείται το Περιστέρι
Χωρίς εναέρια μέσα πυρόσβεσης πλην ενός Canadair 10 χρόνια μετά τον εφιάλτη του 2007
Ένα ανεξέλεγκτο μέτωπο φωτιάς πλησιάζει επικίνδυνα προς το χωριό Περιστέρι Ηλείας. Όπως σημειώνει το τοπικό μέσο ενημέρωσης ilialive.gr αν δεν ανακοπεί στο πυροφυλάκιο της Αετοφωλιάς είναι πιθανό τότε να διαταχθεί η εκκένωση του χωριού.
Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνιση μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Ανάληψης. Οι άνεμοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι όλες επίγειες καθώς δεν επιχειρούν εναέρια μέσα. Μόλις ένα Canadair έκανε τέσσερις ρίψεις μετά την αναζωπύρωση και αποχώρησε.
Το τρίτο μέτωπο κινείται προς Δαφνιώτισσα.
«Η φωτιά στην Ανάληψη Αμαλιάδας απειλεί την κοινότητα Περιστέρι και πήραμε απόφαση να προχωρήσουμε στην εκκένωση του χωριού», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Όμως, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «από το χωριό θα απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά».
Σύμφωνα με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, «το πύρινο μέτωπο είναι στις παρυφές του χωριού και ήδη μέσα στο Περιστέρι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να ανακόψουν την φωτιά, ενώ όπως μας έχουν ενημερώσει, αναμένεται να έλθει και να κάνει ρίψεις νερού, ένα ελικόπτερο τύπου «Έρικσον». Όσον αφορά την φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «για περίπου μιάμιση ώρα, το μεσημέρι, είχαν φύγει τα εναέρια μέσα και τότε είχαμε αναζωπύρωση της φωτιάς, η οποία πέρασε την αντιπυρική ζώνη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φανερωμένη
Το χρονικό της υπόθεσης
Και πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι το 2027
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ξανά στο εδώλιο οι δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση
Αλλάζει υπερασπιστική γραμμή
Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία
Υπενθύμιση του ΕΣΘ για το κλείσιμο των επιχειρήσεων σε επτά δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναλυτική πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες
Σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση επιβατών
Τι ζητά από τον πρόεδρο της εταιρείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.