Ελλαδα

Εμπρηστές έβαλαν φωτιά στο Άλσος Βεΐκου

Σε συναγερμό πυροσβεστική και αστυνομία, ενώ ο Δήμος Γαλατσίου καθαρίζει την περιοχή από τα σκουπίδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367241-759437.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί Πυροσβεστική και αστυνομία, που εντείνουν την επιτήρηση των περιαστικών δασών της Αττικής, μετά την πυρκαγιά στο Άλσος Βεΐκου. Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση.

 

Από τον Δήμο Γαλατσίου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τον καθαρισμό της περιοχής από σκουπίδια και άλλα αντικείμενα που ευνοούν το έργο επίδοξων εμπρηστών.

 

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Π.Σ., αντιστράτηγου Βασίλη Καπέλιου, κλιμάκια πυροσβεστών άρχισαν ελέγχους στα περιαστικά δάση, προκειμένου να δώσουν κατευθύνσεις στους δήμους για μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών.

 

Για το θέμα ενημερώνεται συνεχώς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Ο κ. Καπέλιος δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως η πυρκαγιά στο Άλσος Βεΐκου προβληματίζει, γιατί είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες και η τρίτη μέσα στο φετινό καλοκαίρι, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4 Αυγούστου εκδηλώθηκε πυρκαγια, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ η πρώτη φωτιά είχε εκδηλωθεί σε μικρή απόσταση, στο Γαλάτσι, πάλι στα όρια του Άλσους.

 

Η χθεσινή φωτιά ξεκίνησε εκεί από όπου είχε σταματήσει η προηγούμενη, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να σβήσουν λίγο τις φλόγες πριν αγγίξουν τα δένδρα, αλλά και σε μικρή απόσταση από τα σπίτια της Φιλοθέης όπου τις οδηγούσε ο αέρας. Και οι δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε χώρο, όπου άγνωστοι είχαν πετάξει πολλά ελαστικά, τα οποία άρπαξαν φωτιά.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οι οποίοι μετέβησαν στον τόπο της πυρκαγιάς, διαπίστωσαν ότι υπήρχε αυτοσχέδια πίστα μότο κρος με πολλά ελαστικά αυτοκινήτων και μεγάλων μηχανημάτων, που θεωρούνται επικίνδυνα, καθώς, εκτός των άλλων, κάποιοι τα καίνε για να πάρουν από μέσα τον χαλκό που περιέχουν.

 

Με αφορμή και τη δεύτερη πυρκαγιά χθες στη λεωφόρο Τατοϊου, στο Μενίδι, με το θέμα ασχολείται σοβαρά και η αστυνομία. Οι κοινές περιπολίες των δύο σωμάτων ασφαλείας στα περιαστικά δάση έχουν ενταθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ