Ελλαδα

Χιονίζει από το πρωί στον Όλυμπο στα μέσα Ιουλίου;

Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν "έντονες χιονοπτώσεις" και "χιονοθύελλες" σε καμιά περίπτωση δεν είναι αληθή

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364187-753223.jpg

Από το πρωί το Ελληνικό διαδίκτυο βλέπουμε δημοσιεύματα που αναφέρουν «χιόνια» και «χιονοθύελλα στον Όλυμπο». Είναι αλήθεια;

Ας δούμε μερικά παραδείγματα από τα δημοσιεύματα που γέμισαν το διαδίκτυο σήμερα 17-7-2017.

Ποια είναι η αλήθεια; 

Η εικόνα και η LIVE webcam που μας παρουσιάζει το newsbomb.gr, είναι από το όρος Όλυμπος της Νέας Ζηλανδίας στο νότιο ημισφαίριο που, ναι, χιονίζει.

Η πραγματική σημερινή εικόνα από τον Όλυμπο είναι η παρακάτω. Η κάμερα έχει εγκατασταθεί στο καταφύγιο Χρήστος Κάκκαλος και βλέπει προς το Στεφάνι με υψόμετρο 2909 μέτρα.

17 - 7 - 2017 Η κάμερα έχει εγκατασταθεί στο καταφύγιο Χρήστος Κάκκαλος και βλέπει προς το Στεφάνι με υψόμετρο 2909 μέτρα.

Υπάρχει κακοκαιρία αλλά όχι σφοδρές χιονοπτώσεις ή χιονοθύελλα. Επικοινωνήσαμε με το καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος» στον Όλυμπο και μας ενημέρωσαν πως οι αναφορές για χιόνια και χιονοθύελλες δεν είναι αληθείς. Για την ακρίβεια έπεσαν μερικές νυφάδες για 10 – 15 λεπτά, «κάτι σαν χιονόνερο» όπως χαρακτηριστικά μας τόνισαν και αυτό ήταν είναι όλο.

Ακόμη σε επικοινωνία που είχαμε με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, μας ανέφερε πως με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε αυτό το υψόμετρο, υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή κάποιο μικρό «πασπάλισμα»χιονιού, αλλά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν έντονες χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες σε καμιά περίπτωση δεν είναι αληθή. Αναφορές για πιθανότητα να υπάρξει μια μικρή χιονόπτωση πάνω από τα 2500 μέτρα, ήταν η αιτία για να δημιουργηθεί όλη αυτή η παραπληροφόρηση.

Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν σφοδρές χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες από το πρωί, καταρρίπτονται.


Πηγή Ellinika Hoaxes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ