- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ. στο Σύνταγμα
Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης
Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Οι συγκεντρωμένοι σε ένδειξη αλληλεγγύης διαμαρτύρονται για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει την Ηριάννα Β. Λ. σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών μεταφέρθηκαν μπροστά από τη Βουλή.
Η 29χρονη Ηριάννα , υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε το σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.
Μέχρι σήμερα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, βουλευτές και ευρωβουλευτές, καλλιτέχνες μέχρι και άτομα του αθλητισμού έχουν δηλώσει έμπρακτα την συμπαράστασή τους στην 29χρονη.
Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί στο εφετείο η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η Ηριάννα Β. Λ και θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Finos Film αποχαιρέτησε τη «βασίλισσα του λαϊκού τραγουδιού» με μία ανάρτηση στο Instagram
Με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αιμορραγία η τραυματίας
Η πρόγνωση Κολυδά για Δευτέρα και Τρίτη
Στη «φάκα» της ΑΑΔΕ και αλυσίδα fast food
Η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τον σεξισμό στην πολιτική και την εγκυμοσύνη της
«Κλείνει μια ολόκληρη εποχή για το ελληνικό τραγούδι»
Πότε και πού θα γίνει η κηδεία της
Ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια της δεκαετίας του '60
Αφιέρωσε τη ζωή του στην επιστήμη και την εκπαίδευση
Πλημμύρισε η πλατεία Γεωργίου A’ από ανθρώπους κάθε ηλικίας, χρώματα και μουσικές
Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε για τον απεγκλωβισμό των πεζοπόρων
Στην πολυκατοικία πραγματοποιούνταν εργασίες συντήρησης
Ο Απόλλων Τσεν, ο Ιερεμίας Εγκαρέιμπα, η Γιέβα Μπονταρένκο, ο Ντέιβ, η Βλάντα Ζασκλάβσκα, η Ουλιάνα Τσουπρίνα και η Παυλίνα Λη μιλούν στην Athens Voice για την ελληνική εμπειρία στο FYP
Σε καρναβαλικό mood μπαίνει η Πάτρα - Τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα
Πότε θα ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο
Στο σημείο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.