Ελλαδα

Αγρίνιο: Προσκύνησαν κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος

Αγρυπνία δίπλα σε πλάτανο που προσευχόταν ο Παΐσιος όταν ήταν φαντάρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363777-752572.jpg
agrinioreport.com

Μετά τα γυαλιά και την πλαστική παντόφλα -αγρυπνία τελέσθηκε παρουσία πλήθος πιστών, στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου (στο Αγρίνιο), μπροστά από το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Βραχωρίτη και δίπλα στον πλάτανο, όπου ο Άγιος Παΐσιος μαρτύρησε- οι πιστοί προσκύνησαν και ένα κάστανο.

Παΐσιος κάστανο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του agrinioreport.com, σε αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος καθόταν συχνά και προσευχόταν, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο.

Παΐσιος κάστανο

Το τοπικό σάιτ αναφέρει σχετικά: «Κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση η εικόνα του Οσίου Παϊσίου, λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, καθώς και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο: τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί.

Παΐσιος κάστανο

Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό. Έτσι, ακόμη και εκείνο το απλό γεγονός μαρτύρησε σε βάθος χρόνου, τη συνεχή παρουσία του Θεού, την οποία δυστυχώς κάποιοι, όχι μόνο την αρνούνται αλλά φθάνουν ακόμη και να εμπαίζουν».

Παΐσιος κάστανο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ