- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκουπίδια και καύσωνας: 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων
Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας
Με το θερμόμετρο να χτυπά κόκκινο και τα σκουπίδια να έχουν μετατρέψει τις μεγάλες πόλεις σε υγειονομικές βόμβες έτοιμες να εκραγούν, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα αποφασίσουν σήμερα για τη μορφή της δράσης τους από εδώ και πέρα. Ακόμη, όμως, και να αποφασίσουν αναστολή των καταλήψεων και της απεργίας θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες τρεις ημέρες κόλασης, καθώς οι χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί είναι αδύνατο να μαζευτούν μέσα σε ένα 8ωρο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει σήμερα για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να λάβει αποφάσεις. Νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί έχει προαναγγείλει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και μετέπειτα πορεία προς τη Βουλή.
Εν τω μεταξύ, υπερψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στη Βουλή την Τρίτη η κυβερνητική τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και προβλέπει νέες παρατάσεις στις υφιστάμενες συμβάσεις έως 31 Μαρτίου 2018 και σύνταξη, έως τότε, νέων οργανογραμμάτων από τους ΟΤΑ, προκειμένου να προκηρυχθεί διαγωνισμός για πρόσληψη μόνιμων εργαζόμενων (σ.σ. με πριμοδότηση των σημερινών συμβασιούχων και χωρίς όριο ηλικίας).
Καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι, ενώ Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη
Kαταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αλλάζει το σκηνικό - Πότε θα ανέβει εκ νέου η θερμοκρασία
Mε 235 κάμερες, 10 drones και 24 πηγές δεδομένων
«Έχουν διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνες σε 14 κτίρια, υπάρχουν καθιζήσεις»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πόλη στολίζεται με στοιχεία της ιαπωνικής παράδοσης - Γιρλάντες και παραδοσιακές αναφορές κοσμούν το κέντρο
Το χρονικό της υπόθεσης
Αναστάτωση σε πτήση από το Νιουκάστλ προς το Ηράκλειο - Επιθετική συμπεριφορά στο πλήρωμα
Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.