Ελλαδα

Εορτολόγιο: Σήμερα 1 Αυγούστου γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360934-747423.jpg

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Αυγούστου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 1 Αυγούστου γιορτάζουν οι: Ελέσα (Ελέσσα), Εύκλεος, Ευκλέα, Μάρκελος, που γιορτάζει και στις 9 Φεβρουαρίου (Αγίων Μαρκέλλου Φιλαγρίου και Παγκράτιου), Σολομονή.

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Πρόοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, Άγιοι Επτά Μακκαβαίοι, η μητέρα τους Σολομονή και ο διδάσκαλός τους Ελεάζαρος, Αγία Ελέσα Οσιομάρτυς που μαρτύρησε στα Κύθηρα, Άγιοι εννέα μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Πέργη της Παμφυλίας, Άγιος Πάπας ο νέος, Άγιος Ελεαζάρος, Άγιος Κήρυκος, Άγιος Θεόδωρος, Άγιος Πολύευκτος, Άγιος Τιμόθεος ο Θαυματουργός Αρχιεπίσκοπος Προκοννήσου, Άγιοι Μήνης και Μηναίος και οι λοιποί εν τω Βιγλεντίω, πλησίον του χαλκού Τετραπύλου, Άγιος Ethelwald, Όσιος Αντώνιος ο νέος ο Θαυματουργός, Σύναξη της Παναγίας Ταυριώτισσας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ταύρου

Κι ένα ποίημα από τον εορτάζοντα Μάρκελλο Νύχτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ