Ελλαδα

Μετεωρολογικό σταθμό απέκτησε ο Πειραιάς

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360212-746138.jpg

Με στόχο την άμεση ενημέρωση των πολιτών για τις καιρικές συνθήκες στον Πειραιά, αλλά και την καταγραφή χρήσιμων δεδομένων για το κλίμα της περιοχής, τοποθετήθηκε ο νέος μετεωρολογικός σταθμός στον Πειραιά (1ο Γυμνάσιο Καλλίπολης), έπειτα από ενέργειες της δημοτικής αρχής, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στο εξής θα υπάρχουν δεδομένα καταγραφής από τον μετεωρολογικό σταθμό, τα οποία θα βοηθήσουν στην αποτύπωση του κλίματος της περιοχής αναφορικά με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και ποιους μήνες επικρατούν, με το ύψος βροχής, με τις ταχύτητες ανέμων και τις ριπές. Επιπλέον, θα καταγράφονται στατιστικά στοιχεία και θα γίνονται προγνώσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Κάτοικοι κι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες της περιοχής αρχικά από την ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr), ενώ στο άμεσο μέλλον από την ιστοσελίδα του δήμου Πειραιά.

Επίσης οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα καταγραφής του σταθμού, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορα projects κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο αντιδήμαρχος Πειραιά Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε σχετικές δηλώσεις επεσήμανε πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, με σημαντικά οφέλη καθώς δεν υπήρχε στον Πειραιά και στο λιμάνι, μετεωρολογικός σταθμός. «Τα δεδομένα του σταθμού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον πιο αποτελεσματικό επιχειρησιακό προγραμματισμό του δήμου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ως αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων», ανέφερε ο κ. Αργουδέλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ