- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σπιναλόγκα: 60 χρόνια μνημείο και όχι λεπροκομείο
Με μουσική η οχυρή νησίδα τιμά το παρελθόν της
Πέρασαν 60 χρόνια από τότε που η Σπιναλόγκα, το εμβληματικό νησάκι με το μεσαιωνικό φρούριο, έπαψε να είναι λεπροκομείο. Ήταν 22 Ιουνίου του 1957 όταν η χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων θεράπευσε και τους τελευταίους λεπρούς του νησιού.
Για τα 60 χρόνια από το κλείσιμο του Λεπροκομείου στην Σπιναλόγκα θα δώσει συναυλία η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Μίλτου Λογιάδη.
Την εκδήλωση μνήμης συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Αγίου Νικολάου, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού- Περιβάλλοντος- Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σκαφών Κοινοπραξίας Ελούντας και Πλάκας.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί ώρα 19.30 το απόγευμα, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Οι αναχωρήσεις θα γίνονται από Ελούντα και Πλάκα στις 18.30 – 18.45 & επιστροφή από Σπιναλόγκα στις 21.00.
Το βιβλίο το «Νησί» της Βρετανής συγγραφέα, Βικτόρια Χίσλοπ, και το ομώνυμο σίριαλ έκαναν τη μικρή Σπιναλόγκα διάσημη στον κόσμο και κάθε χρόνο χιλιάδες είναι οι τουρίστες που την επισκέπτονται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γυναίκα, η οποία υπέστη κάταγμα στο πόδι, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και νοσηλεύεται
Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον πρώην υπουργό
Τα θέματα των σημερινών μαθημάτων για υποψήφιους ΕΠΑΛ
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες
Ο πρώην σύντροφος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο
Ποια μαθήματα ακολουθούν
Τα μαθήματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι
Το έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε τροχιά υλοποίησης
Στόχος η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.