Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη του Noor1

Θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359875-745591.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι καταγγελίες του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη -ο οποίος εκτίει ποινή για την υπόθεση του πλοίου Noor1 με τη μεταφορά φορτίου 2,1 τόνων ηρωίνης- αναφορικά με πιέσεις που φέρεται να δέχτηκε προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση γνωστό εφοπλιστή, φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο της Εισαγγελίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ο εισαγγελέας αναμένεται να διερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελιών του ισοβίτη, με στόχο να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σχετική δικογραφία αναμένεται να αποσταλεί, πιθανότατα και εντός της ημέρας, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σημειώνεται πως η διαβίβαση της δικογραφίας φέρεται να γίνεται προκειμένου να υπάρξει καθορισμός αρμοδιότητας (έτσι αποκαλείται η σχετική διαδικασία στη νομική ορολογία) καθώς μεταξύ των προσώπων που αναφέρονται σε όσα καταγγέλλει ο ισοβίτης περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και εισαγγελικός λειτουργός που υπηρετεί στον Πειραιά.

Για το λόγο αυτό, η έρευνα από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου θα ανατεθεί σε εισαγγελέα είτε της Αθήνας είτε άλλης εφετειακής περιφέρειας που είναι κοντά στην Αττική.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ