Ελλαδα

To Mirage έπεσε στη θάλασσα αλλά δεν βυθίστηκε

Ζήτημα ανέλκυσης τίθεται μόνο για τον κινητήρα του αεροσκάφους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356670-738977.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στη θαλάσσια περιοχή Γαϊδάρες, όπου υπάρχουν διάσπαρτες μικρές βραχονησίδες κατέπεσε χθες, στις 12 περίπου το μεσημέρι, μαχητικό αεροσκάφος τύπου «Mirage 2000» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο αεροσκάφος παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη, ενώ ο 28χρονος χειριστής του πρόλαβε να το εγκαταλείψει άμεσα και με ασφάλεια, την ώρα που πετούσε σε ύψος 500 μέτρων, μεταξύ Σκύρου και Σύμης.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι πως, όταν πτητικά μέσα άρχισαν την επιχείρηση εντοπισμού του πιλότου και του αεροσκάφους, διαπιστώθηκε κάτι περίεργο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», το αεροσκάφος λόγω της πορείας του και της μικρής απόστασης από την επιφάνεια της θάλασσας, μετά την εκτίναξη του πιλότου δεν «καρφώθηκε» στη θάλασσα, αλλά προσθαλασσώθηκε και άρχισε να επιπλέει χάρη στη μεγάλη επιφάνεια των φτερών του.

Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές και η θάλασσα είχε έντονο κυματισμό, το σκάφος έμενε στην επιφάνεια και είχε μάλιστα πάρει κατεύθυνση... για την Εύβοια.

Το περιστατικό αμέσως μεταφέρθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων και έτσι ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση για την ανάκτηση του αεροσκάφους.

Από χθες το μεσημέρι βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή στελέχη της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών, προκειμένου να περισυλλέξουν τα κομμάτια που πλέουν στην επιφάνεια, κάτι το οποίο θα βοηθήσει το έργο της Επιτροπής διερεύνησης του ατυχήματος.

Μέχρι τώρα, προκύπτει ότι το αεροσκάφος έχει κοπεί σε μεγάλα κομμάτια, ενώ στην περιοχή το βάθος αγγίζει τα 500 μέτρα. Κάτι που σημαίνει ότι ζήτημα ανέλκυσης τίθεται μόνο για τον κινητήρα, ο οποίος πιθανότατα ευθύνεται και για την πτώση του αεροσκάφους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ