Ελλαδα

Πιστώνονται τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Από το πρωί τα αστικά λεωφορεία βρίσκονται και πάλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355814-737369.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Θέμα ωρών είναι η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, για  τα δεδουλευμένα Μαρτίου-Απριλίου και την εξόφληση μέρους από το δώρο του Πάσχα.

Σημειώνεται πως το  συνολικό ποσό ανέρχεται σε 6,454 εκατ. ευρώ.

Σήμερα μπήκαν και οι υπογραφές από το υπουργείο Οικονομικών για τις δυο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για την καταβολή των χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το ποσό έχει ήδη μεταφερθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Εθνική Τράπεζα και το μόνο που απομένει πλέον είναι να ολοκληρωθούν οι ενέργειες προκειμένου να μπει στους λογαριασμούς των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Από το πρωί τα αστικά λεωφορεία βρίσκονται και πάλι στους δρόμους, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν χθες να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας, αφότου έλαβαν διαβεβαιώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών ότι μέχρι σήμερα θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ καλούν πλέον όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, το αρμόδιο Υπουργείο, τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, αλλά και εκπροσώπους φορέων της πόλης, σε έναν ευρύ διάλογο για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών, ώστε να μη μείνει και η πόλη και πάλι χωρίς αστικά λεωφορεία.

Με πληροφορίες από thestival.gr 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ