Ελλαδα

Στη φυλακή οι ληστές των χρηματοκιβωτίων (εικόνες)

Μετά από 9 ώρες που κράτησαν οι απολογίες τους 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353732-733694.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στη φυλακή οδηγούνται οι 14 από τους 15 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «συμμορία των χρηματοκιβωτίων», που απολογήθηκαν από το πρωί στον ανακριτή, αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες.

 

Ανακριτής και εισαγγελέας, μετά από εννιάωρη διαδικασία, αποφάσισαν την προφυλάκιση της συντριπτικής πλειονότητας των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, ενώ για έναν έκριναν ότι μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

 

Στη φυλακή οι  ληστές των χρηματοκιβωτίων

Οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους τέσσερις στους οποίους οι Αρχές αποδίδουν αρχηγικό ρόλο, έδωσαν εξηγήσεις στον ανακριτή για κατηγορίες που ανά περίπτωση αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφίες, πλαστογραφίες πιστοποιητικών, κατά συρροή και κατά συναυτουργία, εμπρησμό, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι αρνήθηκαν, κατά τις απολογίες τους, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ κάποιοι από αυτούς παραδέχτηκαν περιφερειακές πράξεις.

Στη φυλακή οι  ληστές των χρηματοκιβωτίων

Ένας φέρεται να ομολόγησε απόπειρα κλοπής, ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι την έκανε μόνος του και όχι ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Ενώπιον του ανακριτή, ο ανήλικος κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε τυπική απολογία, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι έτοιμος να απολογηθεί.

Σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι κάποιων από τους κατηγορούμενους έκαναν λόγο για «ελλιπή δικογραφία», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αποδειχθεί εν καιρώ η αθωότητα των εντολέων τους.

Στη φυλακή οι  ληστές των χρηματοκιβωτίων

Οι κατηγορούμενοι, 14 Έλληνες ομογενείς από ανατολικές χώρες και ένας Αλβανός, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως η Καλλιθέα, ο Ασπρόπυργος, αλλά και ο οικισμός του στρατοπέδου Καποτά, στο Μενίδι, όπου, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν «το ορμητήριο» της ομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν διαπράξει δεκάδες ληστείες και απόπειρες ληστειών σε εταιρείες και κατοικίες, διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων κυρίως σε εταιρείες, αλλά και κλοπές και εμπρησμούς οχημάτων.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας για τη λεία από την έως τώρα γνωστή δράση της συμμορίας αφορούν συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

 

Για την υπόθεση αναζητούνται άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ