Ελλαδα

Ένταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τους πλειστηριασμούς (video)

Τα Ειρηνοδικεία γέμισαν με μέλη συλλογικοτήτων που απέτρεψαν τη διενέργεια πλειστηριασμών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353593-733343.jpg

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών γέμισε σήμερα από πολίτες που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς και απέτρεψαν τις εκποιήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα.  

 

Με πανό στα χέρια και συνθήματα τα μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων «σφράγισαν» με την ανθρώπινη αλυσίδα που δημιούργησαν τις δικαστικές αίθουσες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις οποίες ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 16 πλειστηριασμοί.

Σημειώνεται πως μεγάλη ένταση σημειώθηκε όταν μία συμβολαιογράφος κατάφερε να τρυπώσει σε μια από τις αίθουσες και να καθίσει στα έδρανα.

Τότε, όταν την αντιλήφθηκαν οι διαδηλωτές, οι περισσότεροι από αυτούς εισήλθαν εντός της αίθουσας και ζήτησαν από τη συμβολαιογράφο να μαζέψει τα έγγραφά της.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε και στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παρευρέθησαν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς για να αποτρέψουν τη διενέργειά τους.

Όπως αναφέρουν μέλη του Συντονισμού, η συμβολαιογράφος προσπάθησε να διενεργήσει έναν πλειστηριασμό, τον οποίο ήθελαν να αποτρέψουν οι ίδιοι. Αυτό προκάλεσε την αντίδρασή τους, με αποτέλεσμα να φωνάζουν συνθήματα και να χτυπούν την έδρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα, thestival.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ