Ελλαδα

Συναγερμός στα Χανιά. Ένοπλος μπήκε και κατέλαβε τον ΟΚΑΝΑ (εικόνα)

Ο 45χρονος πατέρας 5 παιδιών πυροβόλησε τέσσερις φορές και οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353171-732346.jpg

Σε συναγερμό έχουν τεθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα Χανιά καθώς άνδρας ηλικίας περίπου 45 ετών ενταγμένος στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, μπήκε στο κτίριο του οργανισμού στην περιοχή Σούδας, κρατώντας πιστόλι. Εντός του κτιρίου βρίσκονται τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι.

Συναγερμός στα Χανιά. Ένοπλος μπήκε και κατέλαβε τον ΟΑΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να του ανανεώσουν την άδεια περιπτέρου που διατηρεί στο Ενετικό λιμάνι. Η άδεια τού αφαιρέθηκε προσφάτως πυροβόλησε τρεις ή τέσσερις φορές και ότι οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά. 

Τα Χανιώτικα Νέα μεταδίδουν ότι τρεις από τους υπαλλήλους μπήκαν σε ένα δωμάτιο και παραμένουν κλειδωμένοι σε αυτό, ενώ τους υπόλοιπους τούς άφησε να φύγουν. 

Στο σημείο έχουν κληθεί συγγενείς του, προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί. Αυτή την ώρα στο σημείο έχει φθάσει ειδικός ψυχολόγος διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ προκειμένου να πείσει το δράστη να παραδοθεί καθώς και πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας είπε πως ο ίδιος έχει συνομιλήσει πολλές φορές με τον 45χρονο και τον πατέρα του το τελευταίο διάστημα. Επίσης επεσήμανε πως ο δράστης έχει ενημερωθεί ότι η άδεια για το περίπτερο το οποίο λειτουργούσε έχει λήξει εδώ και δέκα χρόνια και να αναζητήσει άλλο χώρο προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η επαγγελματική του δραστηριότητα. Όπως ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, ο οποίος κάλεσε το δράστη να παραδοθεί ο 45χρονος δεν είχε συμμορφωθεί και συνέχισε να λειτουργεί το περίπτερο. Ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε χαρακτηριστικά πως «προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να παραδοθεί ο δράστης απέστειλα έγγραφο με το οποίο συνεχίζεται η λειτουργία του περιπτέρου έως το καλοκαίρι προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ